Kirabolták a debreceni kézilabdacsapat játékosait Rómában

A rablók a jobb első ablaknál levő ablakot törték be, a vezetőülés felőli ajtóról pedig lefeszítették a kilincset
Vágólapra másolva!
A női kézilabda bajnokságban szereplő DVSC Schaeffler a hivatalos honlapján tudatta, hogy a csapat négy játékosát fényes nappal kirabolták Rómában.

A klub honlapján azt írják, hogy a csapat négy játékosa indult el nyaralni a Salernói-öbölben található Amalfiba, azonban a lányok útközben megálltak egy rövid római városnézésre.

A beszámoló szerint leparkoltak a belváros közelében, metróval mentek tovább megcsodálni az Róma nevezetességeit. Azonban mire visszaértek a kisbuszhoz, a járművet feltörték, és a lányok minden csomagját elvitték. Az ellopott bőröndökben ruhák, műszaki cikkek, iratok és készpénz volt, többmilliós a kár. A debreceni csapat játékosai szerencsére kötöttek biztosítást, így várhatóan a kárt megtéríti majd a biztosító.

A rablók a jobb első ablaknál levő ablakot törték be, a vezetőülés felőli ajtóról pedig lefeszítették a kilincset Forrás: dvsckezilabda.hu

A debreceni klub honlapján kiemelik, hogy a játékosok a helyi rendőrséghez fordultak, de az egyenruhások nem voltak túl segítőkészek, nem is akarták befogadni a feljelentést. Végül kétnapos procedúra után egy helyi ügyvéd segítségével tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen.

A gépjárművet sikerült megjavíttatni, de a lányok úgy döntöttek, hogy a mindezek után nem folytatják útjukat, elindultak hazafelé.