Vágólapra másolva!
Az Ajax korábbi futballistáját, az 50-szeres holland válogatott Quincy Promes-t 18 hónap börtönbüntetésre ítélték, mert megkéselte a saját unokatestvérét.

Az eset 2020 nyarán történt, amikor az Ajax és a Sevilla korábbi játékosa között hatalmas vita robbant ki egy ellopott nyaklánc miatt.

A dulkodás során Promes combon szúrta az unokatestvérét, ezért gyilkossági kísérlettel vádolták,

majd ezt ejtették, és súlyos testi sértés miatt 6000 fontnyi (több mint 2 és fél millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezték.

Promes tagadta a vádakat, de az ügyészség két szemtanú vallomását, valamint a focista telefonjáról küldött SMS-eket használta fel, hogy bizonyítsa a játékos bűnösségét. A 31 éves labdarúgónak joga van fellebbezni az ítélet ellen, és a jelentések szerint enyhébb büntetést kapott volna, ha megjelent volna a hollandiai tárgyaláson.

Quincy Promes nagy bajban van Forrás: NurPhoto via AFP/Franco Romano/NurPhoto/Franco Romano

Promes, aki több mint két éve a Szpartak Moszkva játékosa, jelenleg Oroszországban tartózkodik, és vélhetően

orosz állampolgárságért folyamodik, így elkerülheti a hollandiai börtönt.

Állítólag nincs kiadatási megállapodás Oroszország és Hollandia között, és ezt csak akkor lehet kérvényezni, ha az Ajax korábbi focistájának fellebbezése sikertelen lesz.

Promes-nak egyébként egy másik korábbi balhéja miatt is lesz még jelenése a bíróságon, ugyanis kiderült, hogy összesen 1370 kg kábítószert szállított Hollandiába, de a hatóságok lefülelték a focistát.

Forrás