200 milliós tartozása van Schobert Norbertnek

Schobert Norbert: Ha nem venném fel ezt a harcot, akkor magam halnék bele tv sztárok
Vágólapra másolva!
Korábban már írtunk róla, Schobert Norbert vállalkozását, a Norbi Update-et 40 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal. Az első részlet fizetésének elmulasztása miatt újabb büntetést szabtak ki a vállalkozásra. Most kiderült, összesen 200 millió forint tartozása van Norbinak.
Vágólapra másolva!

Schobert Norbert elmesélte cége teljes történetét. Az egész onnan indult, amikor leszerződött egy ételfutár-szolgálattal.

– mondta az Indexnek az üzeletember, akinek módszere 750 ezer embernek segített a fogyásban. Elárulta, a problémák nem most elkezdődtek. 2008-ban a Gazdasági Versenyhivatal úgy ítélte meg, hogy félrevezették a vásárlókat, mert 95 százalékban szénhidrátmentesnek reklámozták a lisztjüket, amikőr a Norbi Update kenyér készült. Több milliós büntetés mellett kötelezték a céget arra, hogy szénhidrátmentes helyett szénhidrátcsökkentettnek nevezze a terméket. Felesége mindig támogatta Norbit.

Rubint Réka

– mesélte Rubint Réka, hozzátette, együtt sikerült újra fellendíteni az üzletet. Norbi a problémák elébe ment és klinikai vizsgálatoknak vetette alá a termékeit. Kiderült, hogy a diétájával hat nap alatt közel három és fél kilót fogytak a kísérletben résztvevők, és az étrend ajánlható a cukorbetegeknek is. 2014-ben voltak a csúcson, 156 millió forint volt a bevételük, egyszerre 106 Update bolt működött. 2015-ben tőzsdére vitték a Norbi Update Lowcarb céget, de a Buda Cash-botrány miatt nem a várt eredményt kapták. "Mit tehetek én a Buda Cash ügyeiről? Semmit! Mégis erkölcsileg és anyagilag lenullázott. Az összeomlás után a nulláról kellett felállnom" – vallotta be Norbi, aki 2016-ban kivezette vállalkozását a tőzsdéről, és zrt.-vé alakította át.

Ebben az évben 102 millió forintos nyereséget ért el. A növekedés ellenére azonban 2021-ben 135 millió forint volt a veszteségük. Idén nem adta le határidőre az éves beszámolóját, most körülbelül 200 millió forint lehet a cég adóssága.

A GVH közleményében úgy fogalmazott, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, többek között a termékek hatásáról, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről szóló reklámokban. A versenyhivatal egyébként hangsúlyozza, hogy a GVH szakértői az eljárás során nem az egyes termékek élettani hatását vizsgálták.

Ezt nem tudják igazolni, nincsen nyom, nincs videófelvétel, rendőrségi bizonyíték sincs, ügyészségi, bírósági per sincs, de el vagyok ítélve" – mondta a családapa, aki szerint „szavakba kapaszkodik a GVH". "A mai napig tartom magam ahhoz, amit mondtam. A cukorbetegek és a magas vérnyomással élők jelentős részét tünetmentesíti a diétám. Azok a 2-es típusú cukorbetegek, akik a diétám szerint étkeztek, tünetmentessé váltak, a vérnyomás pedig a fogyás miatt csökkent. Ezt három klinikai vizsgálattal is bizonyítottam "– tette hozzá.

Forrás: Marton Szilvia/Life.hu

Az üzletember befektetőt hozott be az Update márkába, szétosztották a cégben a feladatokat. A jövőt feleségében, Rubint Rékában és a gyermekeikben látja. "A bukásaimmal támogatom Rékát, hogy ne kövesse el a hibáimat: ne indítson franchise rendszert, ne menjen tőzsdére, ne beszéljen a termékek élettani hatásairól... Húszéves az Update, közel egyidős Lara lányommal. Olyan, mintha a gyerekemet vennék el tőlem. Minden álmom, pénzem, erőm, hitem benne van és volt ebben a rendszerben. Ami történt, rettenetes szomorúsággal tölt el, de Réka a napokban azt mondta nekem, »ami ma még kihívás, az egy nap a bemelegítésem része lesz«" – zárta Norbi, aki szeptembertől ingyenes aerobic órákat tart majd.