Kényelmesebbé válik az érintés nélküli fizetés

Így fizess okosan, gyorsan, biztonságosan! - Mobilfizetés kisokos
Vágólapra másolva!
Plusz sokkal több energiát tudnak majd biztosítani az NFC-s leolvasó terminálok.
Vágólapra másolva!

Régóta ért fejlesztéseket jelentett be az NFC Forum szakmai szervezet, a többek közt az érintés nélküli mobilfizetésekhez is használt technológia mögött álló cégek a következő öt évben életminőségbeli fejlesztésekkel tennék kényelmesebbé és hasznosabbá a mára széles körben elterjedt szabványt.

Jelenleg maximum 5 mm távolságból kommunikálhatnak egymással az NFC-s eszközök Forrás: Shutterstock

A hétköznapok során fontosabbik fejlesztés, hogy hatszorosára fog nőni az NFC-s kommunikáció során az eszközök közti maximális távolság, a jelenlegi legfeljebb 5 mm helyett 30 mm is támogatott lesz. Ezzel valóban érintésmentéssé válhatnak az annak reklámozott bankkártyás és mobilos fizetések, plusz kevésbé kell majd ügyelni az adó és a vevő eszközök egymáshoz képesti pozíciójára.

A másik nagy előrelépés, hogy megháromszorozódik az NFC-s kommunikáció során az eszközök közti energiaátvitel felső limitje, a leolvasóeszközök akár 3W teljesítményt is képesek lesznek leadni az önálló áramforrás nélküli hardvereknek. Ennek köszönhetően a jelenleginél messze komplexebb elektronikával ellátott passzív eszközök esetében is bevethető lesz az NFC adatátvitel, plusz egyszerű eszközök töltése is megoldhatóvá válik a technológián keresztül.

Végül bekerül az NFC szabványba a SoftPOS funkció, így sokkal egyszerűbb lesz bármely mobilból fizetési terminált faragni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!