Vágólapra másolva!
A PFL (Professional Fighters League) felfüggesztett két harcost, Natan Schulte-t és Raush Manfiót, akik olyannyira jó barátok, hogy nem voltak hajlandóak rendesen bunyózni egymással az Atlantában megrendezett PFL6 összecsapáson.

Az ESPN azt írja, hogy Schulte (25-5-1) egyhangú pontozással győzte le Manfiót (17-4) egy olyan küzdelemben, amely alig hasonlított egy habkönnyű edzőmeccsre. Az összecsapásban nagyon kevés volt az akció, alig történt ütésváltás a 15 perces harc során. Végül Natan Schulte nyert egyhangú pontozással, aki többnyire a földharcot erőltette. A győzelemmel Schulte eredetileg bekerült a 2023-as rájátszásba, azonban a PFL bejelentette Schulte-t és Manfiót felfüggesztették, mert a küzdelem "nem felelt meg azoknak a normáknak, amelyeket minden PFL harcos vállal a verseny során".

„Minden harcos a PFL harci megállapodásában vállalja, hogy a legjobb tudása szerint köteles harcolni, és mindent megtesz azért, hogy legyőzze az ellenfelét. Teljesen egyértelmű volt, hogy Natan és Raush nem felelt meg ennek a szerződéses normának a mérkőzésen" - olvasható a szervezet közleményében.

Natan Schulte és Raush Manfio összeölelkezése a meccs után Forrás: Cooper Neill/PFL

Schulte és Manfio közeli barátok és edzőpartnerek a floridai American Top Teamnél. Korábban lakótársak is volta, ráadásul Natan Schulte Raush Manfio lányának keresztapja.

Manfio a mérkőzés előtt elmondta az ESPN-nek, hogy nagyon "hidegen" próbálta megközelíteni a mérkőzést, de nem járt sikerrel.

„Ő (Natan Schulte) a legjobb barátom. Mindenben segített, amikor kértem.

- mondta Raush Manfio az MMA Fightingnak adott interjújában.

Manfio azt is elmondta, hogy bár tisztában van azzal, hogy a PFL-ben esetleg Schulte ellen kell küzdenie, de "imádkozik, hogy csak a döntőben találkozzanak.