Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint az aranylabdás George Weah fia, Timothy a Juventusban folytatja pályafutását, miután a torinóiak mindenben megegyeztek a játékos átigazolásáról a francia Lille csapatával.

Az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano arról számolt be a közösségi oldalán, hogy az olasz és a francia klub mindenben megegyezett egymással az amerikai válogatott játékos átigazolását illetően. A torinói együttes a hírek szerint 12 millió eurót fizet a támadóért, akinek jövő nyáron járt volna le a szerződése a Lille-nél. A 29-szeres amerikai válogatott támadó szintén megállapodott a Juventusszal a személyes feltételekben, várhatóan csütörtökön pedig átesik az orvosi vizsgálatokon, majd aláírja hosszútávú szerződését.

Weah 2013-ig kisebb klubokban játszott, majd a New York Red Bull akadémiájára került. Egy évvel később a Paris Saint-Germain szerződtette, ám a kevés játéklehetőség miatt előbb kölcsönben a Celtichez igazolt, majd 2019 nyarán a Lille szerződtette. Az előző idényben 32 tétmeccsen lépett pályára a csapatban, gólt nem szerzett, de kiosztott két gólpasszt.

A 23 éves támadó a Juventus második amerikai játékosa lesz Weston McKennie mellett, bár utóbbinak bizonytalan a jövője Torinóban.

Timothy Weah a Juventusban folytatja pályafutását Forrás: Getty Images via AFP/2023 USSF/Candice Ward/Ussf

Timothy a libériai köztársasági elnök, korábbi aranylabdás futballista, George Weah fia. A katari világbajnokságon Weah szerezte az amerikai válogatott első gólját Wales ellen, júniusban pedig szintén fontos szerepe volt abban, hogy az USMNT megnyerte a CONCACAF-zóna Nemzetek Ligája idei kiírását.