Megszólalt a hajléktalan, akire rádobtak egy hatalmas betondarabot - videó

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek az ellen a kamasz ellen, aki másfél kilós betondarabot dobott egy alvó hajléktalanra. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy ha nem jutott volna időben orvosi segítséghez, meg is halhatott volna. Az áldozat a TV2 Tények című műsorában beszélt a történtekről.
Vágólapra másolva!

Az áldozat azt mondta, álmából riasztotta fel a kő, amit a fiú rádobott, és azt is elárulta, hogy a gyerekek nem először zaklatták, korábban is volt erre példa. Több bordája is megsérült és légmell alakult ki nála, ami miatt nagy fájdalmai voltak, ezért hívta a mentőket.

A férfi azt is elmesélte, hogy még mindig vannak fájdalmai, nem tudja ugyanazokat a dolgokat megtenni már, amiket régen.

Ahogy korábban írtuk, egy kamasz 2022. szeptember 16-án, egy hasonló korú barátjával együtt egy 20. kerületi piac mellett sétált, amikor észrevette, hogy a lépcsősor alján, egy takaró alatt alszik egy ember.

A 15 éves fiú felkapott a földről egy hatalmas betondarabot és a lépcső tetejéről, egy nagyon erős mozdulattal az áldozatra dobta.

A fiút a barátja megpróbálta visszafogni, de nem sikerült neki. A kamasz ezután még egyszer rátámadt a hajléktalanra. Másodjára már egy sörösüveget vágot hozzá, aztán mindkét gyerek elszaladt.

A megtámadott férfi másnap döntött úgy, hogy kihívja a mentőket, annyira rosszul lett. Ekkor már életveszélyes állapotban volt a támadás miatt. A fiút az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolta meg. A gyerek meg is magyarázta, miért tette. Azt állította, korábban összeveszett az áldozattal, ezért támadta meg a betonnal.

Ha bűnösnek találják, akár tíz évet is eltölthet egy börtönben.