Lélegeztetőgépre kötik Joe Bident

BIDEN, Joe
Washington, 2023. február 8. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök évértékelő beszédet mond a kongresszus két házának ülésén a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2023. február 7-én. MTI/EPA/Michael Reynolds
Vágólapra másolva!
A 80 éves amerikai elnök alvás közbeni légzéskimaradással, vagyis alvási apnoéval küzd, ezért éjszakánként folyamatos pozitív légúti nyomást biztosító gépet (CPAP) kell használjon.
Vágólapra másolva!

Biden, aki 80 évesen az ország történetének legidősebb elnöke, először a 2008-as orvosi feljegyzéseiben hozta nyilvánosságra visszatérő alvási apnoe-problémáját. A dokumentumokból kiderült, hogy több orrmelléküreg és orrjárat műtéten is átesett már.

A Breitbart beszámolója szerint Kevin O'Connor, a Fehér Ház orvosának megfigyelése alapján a "torokköszörülés, a köhögés növekvő gyakorisága és súlyossága beszéd közben", valamint az elnök merevebb járása indokolja a gép használatát.

Miután többek Joe Biden arcán a maszk nyomát vélték felfedezni Andrew Bates, a Fehér Ház helyettes sajtófőnöke megerősítette, hogy az elnök CPAP-gépet használ, amelyet az elmúlt hetekben kezdett el használni az alvásminőségének javítása érdekében.