Karácsony 500 milliós botránya: az egész egy beavatkozási és pénzmosási ügy

Gyurcsány Ferenc, DK, Demokratikus Koalíció, Karácsony Gergely, főpolgármester
Vágólapra másolva!
506 millió forint, 19 befizetés és egy elbukott választás, miközben Budapest kasszája kiürült - így értékelte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Karácsony Gergely botrányát az Országgyűlésben. 
Vágólapra másolva!

Egyre többet tudunk arról, hogy az Önök főpolgármestere egy nagyon csúnya ügybe keveredett, vagy keverték, Karácsony mozgalmába 500 millió toltak, és egyetlen ember fizette be ezt az összeget, és azt állítják, hogy adománygyűjtő ládikákban gyűlt össze ez a pénz - így válaszolt Dömötör Csaba Tordai Bence (Párbeszéd) felszólalására. Az egész a dollárbotrány leágazása, miszerint az Önök kampányát külföldről fizették. Egyre erősebben él a gyanú, hogy az egész egy beavatkozási és pénzmosási ügy - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

500 milliós kampányfinanszírozási botrányba keveredett Karácsony Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A kormány, és a kormánypártok több mint az elmúlt egy évtizedben a legtöbbet a magyar érdekekért dolgoztak, és annak megvédését tekintették a legfontosabbnak - mondta Menczer Tamás Ungár Péter (LMP) felszólalására. Ezek közé sorolta a migrációt, és a nyugat-európai események jól mutatják, hogy nem megy az együttélés - tette hozzá a külügyminisztérium államtitkára.

Számos fontos kérdéssel foglalkozott az Országgyűlés, az pedig marhaság, hogy a külföldi beruházók nem fizetnek adót - zárta Menczer.