Kórházba került egy tinédzser egy veszélyes gyomnövény miatt Írországban

Vágólapra másolva!
Egy ír tinédzser három napra kórházba került és morfiumot kellett kapnia, miután kivágott egy óriási gazt kertészkedés közben.
Vágólapra másolva!

Egy 14 éves fiú súlyosan megsérült kertészkedés közben Írországban, pedig csak egy kaukázusi medvetalp néven ismert gyomnövényt vágott ki a kertben.

A növény mára szinte egész Európában megjelent. Magyarországon Zircről, Szombathelyről és Szarvasról a botanikus kertekből, arborétumokból terjedt el és elsősorban patakok, folyók mentén, tarvágásokon, degradált élőhelyeken fordul elő.

A kaukázusi medvetalp Forrás: Wikipedia

A kaukázusi medvetalp olyan anyagot tartalmaz, ami azon felül, hogy rákkeltő, a bőrt erősen fényérzékennyé teszi. Ha az érintett bőrfelületet UV-sugárzás éri, a bőr kipirosodik, viszketni kezd, és

16–48 órán belül égési sérülésekre emlékeztető hólyagok jelennek meg rajta. Szembe kerülve átmeneti, vagy akár végleges vakságot okoz.

A Tipperary megyéből származó Jayden Channon nem tudva a veszélyről, kivágta a növényt, így a karja, a lába és a nyaka is érintkezett a növény nedvével.

Nem sokkal később óriási hólyagok jelentek meg a bőrén, ami miatt a fiú három napra kórházba került, és morfiumot kellett kapnia.

Nagymamája elmondta:

- írta a DailyMail.