Elképesztő laptopon dolgozhat az Apple

Asus Zenbook 17 Fold, laptop, összehajtható, teszt
Asus Zenbook 17 Fold.
Vágólapra másolva!
A technológia elérhető, de még csak az ASUS és a Lenovo dobott piacra hasonló terméket.
Vágólapra másolva!

A Business Korea hírportál beszámolója szerint pár éven belül kissé felrázná laptopkínálatát az Apple, forrásai szerint az ASUS ZenBook 17 Fold OLED után szabadon kettéhajtható érintőkijelzővel szerelt MacBookot kíván piacra dobni, ebben a billentyűzet és a touchpad helyén is megjelenítő volna.

ASUS Zenbook 17 Fold Forrás: ASUS

A források szerint a vállalat a Samsung és az LG kijelzőgyártó divízióival is felvette a kapcsolatot, a tervek szerint 2025-ben mutatná be a különleges laptopot, majd 2026-ban dobná piacra azt. Az említett ZenBookba (amit egyébként mi is kipróbáltunk) a kínai BOE szállítja a kettéhajtható érintőkijelzőt, a két nagy dél-koreai gyártó ilyen jellegű termékbe még nem biztosított panelt.

A pletykát érdemes fenntartásokkal kezelni, az Apple még egyetlen érintőkijelzővel szerelt laptopot sem dobott piacra, ennek pedig az oka sem titok, az egeres és billentyűzetes kezelésre optimalizált macOS nem lenne jól használható érintőkijelzőn. Mindezek tetejébe jelenleg semmiféle jel sem utal arra, hogy a cég érintéses vezérlésre kitalált optimalizációkat próbálna implementálni az operációs rendszerében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!