A világháborúra készül a NATO, itt az új haditerv

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, katona, repülőgép, harc, támadás, bombázás, rakéta, rakétatámadás, légicsapás,  Kijev Military Conflict, War, Horizontal
Drone footage released by Ukraine Ministry of Defense shows a Russia Mi-24 'NATO code Hind' gunship is allegedly shot down by Ukrainian forces Man-portable surface-to-air missiles air-defense systems (MANPADS or MPADS) in the morning of Saturday March 5, 2022 whilst flying low over Ukraine in the Kyiv region. (Ukraine MOD/EYEPRESS) (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
A NATO-tagországok megállapodtak egy friss védelmi tervben, amely arra az esetre készült, ha Oroszország megtámadja valamelyik tagállamot. Mindez azt jelenti, hogy a NATO már a harmadik világháborúra készül az ukránok miatt.
Vágólapra másolva!

A vilniusi NATO-csúcson elfogadták a tervet az Oroszország esetleges támadása esetén történő gyors reakcióról. Emellett a tagországoknak ajánlásokat küldenek majd a hadseregük modernizálásával és a logisztikai fejlesztésekkel kapcsolatban - idézi a Meduza.

Emellett minden NATO-tagnak meg kell növelnie a védelmi költségvetését, a minimum követelmény a GDP 2 százalékának megfelelő büdzsé.

A NATO elfogadta a világháborús tervet Forrás: AFP

Rob Bauer, a NATO katonai tanácsának titkára szerint a legfőbb dolog most a katonák toborzása, kiképzése és a hadgyakorlatok rendszeresítése. Új formációkat kell létrehozni, modern felszereléseket beszerezni és kibővíteni a termelői kapacitásokat. A NATO szerint azonban a terv megvalósítása évekbe telhet.