A hollywoodi színészek sztrájkja a magyarországi forgatásokra is hatással van

A Dűne nagy siker a sci-fik kedvelői körében
Vágólapra másolva!
A napokban kéne kezdődnie a Dűne-sorozat forgatásának itthon.
Vágólapra másolva!

A Dűne előzménysorozata, a Dűne: The Sisterhood című sorozat forgatása "bármelyik nap" újraindulhat Budapesten, és a WGA és SAG sztrájk ideje alatt is folytatódni fog - mondta a Deadline-nak egy, a sorozathoz közel álló forrás.

A Dűne nagy siker a sci-fik kedvelői körében

A The Sisterhood is brit Equityvel áll szerződésben, de a frissen sztrájkba lépett SAG-AFTRA tagjaiból is van néhány színész a produkcióban. Az Equity a brit színészek, koreográfusok, komikusok, táncosok, színházi rendezők, modellek, énekesek, színpadi vezetők, mesemondók, kaszkadőrök, koordinátorok, televíziós és rádiós műsorvezetők, varieté-, cirkusz-, kabaré- és könnyű szórakoztató művészek képviseleti szerve. Közel 50 ezer tagja van.

A Deadline szerint az Equity-vel szerződésben lévőknek mindenképp dolgozniuk kell, de az Equity-produkciókban dolgozó amerikai SAG-tagok dönthetnek a bojkott mellett. A lap szerint azonban a stúdió beperelheti őket, ha nem veszik fel a munkát.

A sorozatot tavaly novemberben kezdék forgatni itthon, a mostani nyári szünet tervezett volt. Az amerikai tévés-filmes írók, forgatókönyvírók két hónapja sztrájkolnak, ma csatlakoztak hozzájuk a színészek is. A helyzetről a cikk alatt olvashat hosszabban.