Csütörtökön négy embert is ki kellett menteni a Balatonból

Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság,  vízirendőr, Balaton
Vágólapra másolva!
Négy személyt, többek között messzire úszó fiatalokat és egy vitorlást is ki kellett menteni a Balatonból a csütörtöki napon, írja a rendőrség honlapja.
Vágólapra másolva!

A police.hu-n jelent megy egy közlémény, amely szerint 2023. július 13-án többen kerültek olyan helyzetbe, ahova a vízirendőröket kellett riasztani.

A rendőrségi közlemény szövege szerint

összesen négy embert, egy kőgátra fennakadt vitorlást, túl messzire úszó fiatalokat, valamint egy SUP-ost kellett kimenteni a tóból.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható viharos, váltakozó időjárás nagyban kihat mindenki szervezetére, de főleg az idősebbekére.

A vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság többször segített Forrás: police.hu

Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel,

ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).