Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Putyin valamire készül, ebből nagy baj lehet

Putyin, oroszország, orosz, elnök, Vlagyimir Putyin
Russian President Vladimir Putin chairs a Security Council meeting via a video link at the Kremlin in Moscow on May 15, 2023. (Photo by Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP)
Vágólapra másolva!
A kritikus jelentőségű oroszországi létesítmények védelméről tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orosz Biztonsági Tanács állandó tagjaival pénteken. Úgy tűnik, az oroszok átállnak a teljes önellátásra, ami azt jelenti, hogy a szankciók teljesen hatástalanok lesznek.
Vágólapra másolva!

A megbeszélést megelőzően, egy tudományos fórumon Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy a külföldi technológiáktól való függés veszélyezteti Oroszország nemzetbiztonságát. Megjegyezte: emiatt

a teljes orosz gazdaságot, a szociális szférát és a kormányzati munkát új alapokra kell helyezni,

valamint elő kell készíteni egy nemzeti projektet a digitális gazdaság, a mesterséges intelligencia és a csúcstechnológiai projektek, köztük a kvantumtechnológiák fejlesztését támogató eszközök konszolidálása érdekében.

Forrás: AFP/Mikhail Klimentyev

A pénteki megbeszélésen az orosz elnök további lehetőségekről tárgyalt ugyanebben a témában, az ország kritikus jelentőségű objektumainak védelme érdekében mások mellett az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatójával, Alekszandr Bortnyikovval; Dmitrij Medvegyevvel, a Biztonsági Tanács helyettes vezetőjével; Szergej Sojgu védelmi miniszterrel; valamint Vjacseszlav Vologyinnal, az Állami Duma elnökével is.

Oroszországban kritikus jelentőségű objektumoknak nevezik azokat a létesítményeket, amelyek megsemmisülése vagy működésének akadályozása az Orosz Föderációban, annak egy részében, közigazgatási-területi egységében vagy gazdaságában visszafordíthatatlan károkat okoz.

Ezek közé tartoznak például az atomerőművek, a vasúthálózat, a repülőterek, a különféle energiaipari komplexumok vagy a kőolaj- és a gázvezetékek is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről