Így vennék rá az androidos frissítések telepítésére

oppo a94 okostelefon smartphone mobilozás
Oppo A94
Vágólapra másolva!
Nem mindenkit érdekel, hogy elérhető az Android egy újabb főverziója a mobiljára.
Vágólapra másolva!

Hosszú időn keresztül folyamatosan problémát jelentett az androidos világban a készülékek szoftveres támogatása, a gyártók ritkán és lassan adták ki a biztonsági javításokat, az újabb főverziókat hozó frissítéseket a készülékeikre.

Sokan úgy vélik, hogy ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani Forrás: Oppo

Az elmúlt években a Google és egyes közismert gyártópartnerek erőfeszítéseinek hála sokat javult a helyzet, ám ezzel párhuzamosan új probléma állt elő: a mobilozók egy része nem telepíti az androidos frissítéseket, hiába érhetőek el. A megfigyelések alapján ennek két fő oka szokott lenni: egyesek attól félnek, hogy valami félresikerül az installáció során és baja lesz a telefonjuknak, míg másokat teljesen hidegen hagyja az újabb szoftver elérhetősége.

A Google most feltalálta az utóbbiak meggyőzésére az Android Upgrade Invite funkciót, ez egy prezentáció, ami az új főverziók elérhetővé válásakor színesen és szagosan kívánja bemutatni a mobilozók számára, hogy miféle főbb újdonságot hoz a mobiljukra az újabb Android. A funkció a Play-szolgáltatásokon keresztül érhető el a mobilgyártók számára, azok testre szabhatják a frissítési meghívók kinézetét és tartalmát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!