Óriási veszély: egy teljes földrészt rángatnának háborúba az amerikaiak

landscape HORIZONTAL 2970803 11/08/2016 Russian presidential spokesman Dmitry Peskov during Russian President Vladimir Putin's meeting with Premier of the State Council of the People's Republic of China Li Keqiang at the Moscow Kremlin, November 8, 2016.
Dmitrij Peszkov
Vágólapra másolva!
A nyomás, amelyet az Egyesült Államok a partnerországokkal együtt gyakorol az afrikai országokra, nem fogja megakadályozni a szentpétervári csúcstalálkozó sikeres megrendezését" – idézte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivőt a TASZSZ.
Vágólapra másolva!

A szóvivő a csúcstalálkozón résztvevő országok számának csökkenését az Egyesült Államok, Franciaország és más államok "szemtelen és arcátlan beavatkozásának" tulajdonította. Elmondása szerint több ország is megpróbált nyomást gyakorolni az afrikai országok vezetésére, ezzel akadályozva meg azt, hogy azok aktívan részt vehessenek a fórumon.

– tette hozzá.

Hangsúlyozta továbbá, hogy Moszkva örül az afrikai állam- és kormányfők látogatásának. Szavai szerint az orosz fél arra számít, hogy a csúcstalálkozó „gazdag és eredményes" lesz.

Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök ígéretet tett arra, hogy Oroszország továbbra is segíteni fogja az afrikai országokat gazdaságuk és szuverenitásuk megerősítésében.