Kigyulladt és leszakadt a hatalmas daru New Yorkban – megrázó videó

Crane catches fire on 10th Avenue in New York 2023,broke out,construction crane,crane,fire,July,New York,Unite Horizontal
NEW YORK, UNITED STATES - JULY 26: A photo shows construction crane on a high-rise building after a fire at intersection of 41st Avenue and 10th Street in Manhattan, New York, United States on July 26, 2023. Fatih Aktas / Anadolu Agency (Photo by Fatih Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Hatan megsérültek, köztük két tűzoltó, amikor szerda reggel kigyulladt és leszakadt egy 16 tonnás építődaru New Yorkban – írta meg a Blikk szerdán.
Vágólapra másolva!

A Blikk szerint a daru Manhattanben egy épülő, üresen álló épületnél gyulladt ki szerda reggel 7:30 körül. A felvételek szerint a daru felső része lángolni kezdett, perceken belül pedig kettétört és az utca túloldalán lévő épületnek vágódott, majd lezuhant.

A drámai pillanatok videón:

Miután becsapódott a daru a gyalogosok rémülten futni kezdtek. Négy civil és két tűzoltó szenvedett sérüléseket, legalább hárman kerültek kórházba. Közülük senki sincs életveszélyben.

A hatóságok szerint a darukezelő megpróbálta, de nem tudta eloltani a lángokat, tűz keletkezési oka egyelőre ismeretlen – írta a New York Post.