Vágólapra másolva!
Sérülés miatt kérdéses Nafissatou Thiam, a hétpróba olimpiai és világbajnoki címvédőjének szereplése az augusztus 19-én rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságon.

A belga sztársportoló Achilles-ín-gyulladással küzd, e miatt mindössze két szám után visszalépett a hétvégi országos bajnokságtól, azt megelőzően pedig a monacói és londoni Gyémánt Liga-versenyeken sem tudott rajthoz állni.

"Meglátjuk, hogy az ín miként reagál majd az intenzívebb edzésekre. Ez a gyulladás sosem jön jókor,

de ha nem pihenteted, akkor komoly sérülés is lehet belőle" - nyilatkozta Michael Van der Plaetsen, Thiam edzője a Le Soir című lapnak.

Kérdéses Nafissatou Thiam vb-szereplése Forrás: Belga via AFP/Eric Lalmand

A 28 éves Thiam olimpiát és világbajnokságot is kétszer nyert eddig hétpróbában és Budapestre címvédőként utazhatna.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.