Chromebookot kap az összes mongol tanár és diák

google chromebook laptop notebook számítógépezés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A meglévő régi számítógépeket is a Google operációs rendszerével újítanák fel.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok közoktatásában épp mostanában kezdett óriási és drága problémát jelenteni a Google Chromebook laptopok tömeges használata, azonban ez nem tántorította el Mongólia miniszterelnökét attól, hogy a technológiát válassza a megújuló közoktatás gerincéül.

Vezető szoftveres platformmá válhat Mongólia közoktatásában a Google ChromeOS Forrás: Andrew Neel / Unsplash

Oyun-Erdene Luvsannamsrai az Egyesült Államokban tett diplomácia látogatása során többek közt bejelentette, hogy a Vision 2050 modernizációs program keretében minden tanár és diák számára internetelérést és számítógépet kíván biztosítani, az utóbbiak tekintetében a Google Chromebookokra esett a választás.

A Google-lel létrejött partnerség keretében a kormány első körben hamarosan húszezer Chromebookot ad majd az iskolák számára, a használatukra hivatalos keretek között megtanított tízezer tanár pedig továbbadja a szükséges tudást a kollégáknak és a diákoknak.

Ezen túlmenően a Mongólia és a Google közti partnerség jegyében a közoktatásban használt régi számítógépekbe is új életet kívánnak lehelni, a már nem támogatott operációs rendszereik helyét a ChromeOS Flex veheti át.

A remények szerint a módszerrel több tízezer számítógép válik újból könnyen és biztonságosan üzemeltethetővé.

A Kína és Oroszország közé beékelődött Mongólia népessége körülbelül 3,35 millió fő, a világ egyik leggyérebben lakott országáról van szó, az egy főre jutó GDP körülbelül negyede a magyarénak. A legutóbbi információ fényében érthető, hogy a darabonként akár 200 dollárért is beszerezhető Chromebookok miért vonzóak a közoktatását megújítani kívánó ország számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!