Ott sem lehettek volna, mégis halálra késeltek egy fociszurkolót a Bajnokok Ligája-meccs előtt

20211104 Dinamo Zagreb v Rapid Wien: Group H - UEFA Europa League Soccer Club Kroatien Croatia Gruppenphase Group stage Bad Blue Boys Horizontal SPORT
ZAGREB, CROATIA - NOVEMBER 4: Fans of Dinamo Zagreb with bengal firework and smoke during the UEFA Europa League group H match between Dinamo Zagreb and Rapid Wien at Stadion Maksimir on November 4, 2021 in Zagreb, Croatia.211104_SEPA_13_053 - 20211104_PD12329 (Photo by Johann Schwarz / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)
Vágólapra másolva!
A görög AEK Athén és a horvát Dinamo Zagreb kedd esti labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezője előtt összetűzésbe került a két tábor egymással, és egy 22 éves görög drukker bele is halt a sérüléseibe.

Görög sajtóhírek szerint hétfőn este az Athén agglomerációjában található Nea Filadelfeiában, az AEK stadionja mellett tört ki tettlegességig fajuló veszekedés a két csapat szurkolói között a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első meccse előtt.

Végül az összetűzés tragédiába torkollott, ugyanis

egy 29 éves athéni férfit halálra késeltek a zágrábi drukkerek,

további hat sérültet pedig kórházba kellett szállítani.

A horvát klub közlése szerint a történtek után az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elhalasztotta a találkozót. Ennek nyomán jövő kedden az eredetileg visszavágónak kiírt zágrábi meccs lesz a párharc első felvonása. Ezt követően Athénban jövő pénteken vagy szombaton rendezik a visszavágót.

A rendőrség 98 garázdát vett őrizetbe, nyolcan kórházba kerültek.

A BL-selejtező harmadik fordulójában sorra kerülő párharc előtt a két klub megállapodott abban, hogy nem engednek be stadionjukba vendégszurkolókat. Ennek ellenére mintegy 150-200 horvát huligán bukkant fel Athénban, akik - a közösségi oldalakra felkerült videók alapján - kisbuszokkal, konvojban utaztak Görögországba. Egyelőre nem tudni, hogy a görög rendőrök miért nem avatkoztak közbe a határnál vagy az autópályán. A horvát szurkolók a Nea Filadelfia nevű elővárosban kukákat és ágakat gyújtottak fel, autókat és kirakatokat törtek össze, és több helyen is összecsaptak a helyi bandákkal.