Kis híján halálra égett egy kislány Somogyban

itt történt a baleset a kis híján halálra égett kislánnyal
itt történt a baleset a kis híján halálra égett kislánnyal
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Somogy Vármegyei Főügyészségazzal egy férfivel szemben, aki miatt a kislánya életveszélyes égési sérülést szenvedett.
Vágólapra másolva!

Tavaly novemberben egy férfi a kutyái etetéséhez forralt vizet egy vödörben, amit ezután a ház nappalijában a földre tett. A konyhaasztal alá tolta be. Ezek után a férfi leült az asztal melletti kanapéra, mialatt az esti fürdéshez készülő kétéves kislánya a testvérével a nappaliban játszott. A kislány és testvére az asztal mellé került.

A játék hevében az egyik gyerek beleesett a forró vízzel és a kutyáknak szánt étellel teli fazékba.

Itt történt a baleset a kis híján halálra égett kislánnyal Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi rögtön felkapta a kislányt és a fürdőkádban elkezdte hideg vízzel hűteni, mialatt az egyik rokona hívta a mentőket, akik a kislányt egy budapesti kórházba vitték.

A gyerek testének 35%-ára kiterjedő, másodfokú égési sérülést szenvedett,

amely közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett, de a férfi elhárító magatartásának, és a szakszerű orvosi segítségnek köszönhetően a gyerek végül felépült a sérüléseiből. Az ügyészek Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratukban a büntetlen előéletű, az életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértést beismerő és megbánó férfi számára felfüggesztett fogházbüntetést javasoltak.