Milliárdosok, akik botrányok közepette mentek csődbe

Elizabeth Holmes, Theranos
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 29: Elizabeth Holmes, founder and CEO of Theranos, speaks at the Clinton Global Initiative's closing session on September 29, 2015 in New York City. The Clinton Global Initiative, happening simultaneously with the United Nation's General Assembly, invites leaders from politics, business and culture to discuss world issues. Andrew Burton/Getty Images/AFP (Photo by Andrew Burton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt évtizedekben számos olyan milliárdos volt, akinek tönkrement az élete, és mindent elveszített. A szupergazdagok összeomlása nem ritkán csalásokhoz és átverésekhez kötődik, és volt köztük olyan is, aki 150 évnyi börtönbüntetést kapott. Készítettünk egy összeállítást legnagyobb bukásokból.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években Elizabeth Holmes története megrázta a világot, miután kiderült, hogy az üzleti világ sztárjaként kezelt vállalkozó egészségügyi technológiai cége, a Theranos gigantikus átverés volt, a milliárdos Holmes pedig nemcsak csődbe ment, de börtönbüntetésre is ítélték.

Holmes története azonban csak egy az elmúlt évtizedek botrányos összeomlásai közül. Világszerte számos milliárdos veszítette el botrányok között a vagyonát, és olyan is volt, akit 150 év börtönre ítéltek.

A 24/7 Wall St. összeállítása alapján mutatunk egy összeállítást olyan milliárdosokról, akik nagy vihart kavaró botrányok közepette veszítettek el mindent.

Lapozzon!