Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Ferencváros a Máltán aratott 6-1-es győzelem után magabiztosan várhatja a Hamrun Spartans elleni Konferencia-liga selejtező visszavágóját. A főpróba ugyan rosszul sikerült, de a meccs előtti sajtótájékoztatón Sigér Dávid, a csapat válogatott középpályása és Máté Csaba, a magyar bajnok edzője mégsem aggódik a csütörtöki találkozó miatt.

A Fradi a gyors vezető gól ellenére az első félidőben még nem igazán találta az ellenszert Vallettában a máltai bajnok ellen, a szünet után aztán beindult a henger, és a mesterhármast elérő Varga Barnabás főszereplésével valósággal megsemmisítették riválisukat a zöld-fehérek.

A visszavágónak így teljes nyugalommal futhat neki a Ferencváros, még annak ellenére is, hogy a "főpróba", azaz a vasárnapi Puskás Akadémia elleni bajnoki nem sikerült jól.

"Kényelmes pozícióból várhatjuk a mérkőzést, de nem szabad leengednünk. Egyébként meg nekünk hazai közönség előtt mindig a győzelem szándékával kell pályára lépnünk. Hangsúlyoztuk a játékosoknak, hogy ne a továbbjutásban, hanem a győzelemben gondolkozzanak" - mondta Máté Csaba, aki elmondta a Puskás Akadémia ellen ugyan voltak cserék a csapatban, de biztos, hogy nem ez vezetett a vereséghez.

Máté Csaba aggódni nem fog, de a koncentráltságból nem enged a máltaiak elleni visszavágó előtt Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

"Azon lehet vitatkozni, hogy a három védős játék szerencsés volt vagy sem, de az biztos, hogy rotáció nélkül csak a sérülések jöhetnek, amikből már így is van. Látni kell, hogy főleg a válogatott játékosoknak szinte alig volt szünetük, és júliusban, augusztusban az egész idényt meghatározó életbe vágóan fontos meccseket kell játszani.

A Puskás Akadémia elleni bajnoki után Máté Csaba elmondta, jó lenne, ha játékosai "ráéreznének a védekezés örömére", illetve, hogy néha túlságosan támadó szellemben játszik a csapat, ennek eredményeként az ellenfél sokszor odaér a Fradi kapujához. A szurkolók viszont éppen ezt a támadófocit várják el minden meccsen a Ferencvárostól. Hogy lehet ezt egyensúlyba hozni? - tettük fel a kérdést Máté Csabának.

"A szurkolók valóban azt szeretik, ha gólokat szerzünk, de legjobban mégis azt szeretik, ha nyer a csapat. Nem lehet minden meccset ugyanúgy kezelni, vannak prioritások, erre oda kell figyelni.

Ezt sulykoljuk a játékosoknak edzésen és a videozások során. Persze vannak játékosok, akik jobbára csak támadószellemben szeretnek játszani, mások hajlamosabbak feláldozni a támadószellemiséget, hogy megteremtődjön az egyensúly a pályán" - válaszolta az Origo kérdésére.

Máté Csaba szerint a csapat mentálisan és fizikálisan is készen áll az újabb meccsre Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A Sztanyiszlav Csercseszov távozása után a csapatot átvevő edző elmondta, nem foglalkozik különösebben sem a dicséretekkel, sem a kritikákkal, nincs fent a közösségi oldalakon sem.

"Bárkivel szívesen beszélgetek a fociról, és vannak emberek, akiknek adok a véleményére, sem a dicséretektől nem vagyok oda, ahogy a kritikák is tulajdonképpen hidegen hagynak. Nem kell ezeket olvasgatni, és akkor az ember nem bosszantja fel magát" - adta meg végül az egyszerű receptet.

A Fradi magyar válogatott középpályása, Sigér Dávid a hétvégi Puskás Akadémia elleni hazai vereségről szólva nem titkolta, megviselte a végeredmény.

Ezúttal rosszul jöttünk ki a mérkőzést befolyásoló nüanszokból. De úgy vagyok vele, hogy ezekből a kudarcokból is lehet tanulni, illetve mentálisan erőt meríteni, hogy vissza tudjunk térni arra az útra, ahol korábban haladtunk" - mondta a vasárnapi 2-1-es hazai kudarcról.

Sigér Dávid elmondta, közhelynek tűnhet, de a fociban nincs lefutott meccs, és főleg az első félidőben kell odafigyelni "saját presztízsünk megvédése miatt is, hogy mit teszünk le a pályára."

- tette még hozzá.

Sigér Dávidot különösen bántja a vasárnapi vereség Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A hétközi-hétvégi sorozatterhelésről elmondta, hogy egy ilyen menetben rendszerint a harmadik meccs a legnehezebb, de fontos az is, hogy ezúttal nem lesz utazás a csapat mögött.

"Természetesen könnyebbséget jelent, hogy jelentős előnyből várjuk a meccset, és így inkább az ellenfélen van ilyenkor a nyomás, hogy ezzel kezdjen valamit, nekünk pedig reagálnunk kell erre"- mondta a válogatott játékos, aki az előző idényben nagyon sokat hagyott ki sérülés miatt.

"Mentálisan most már teljesen utolértem magam, lassan technikailag is ott tartok, mint a sérülésem előtt. De úgy érzem, hogy elég éhes vagyok a játékra és a sikerre ahhoz, hogy újra ugyanazt a teljesítményt tudjam letenni az asztalra" - mondta Sigér Dávid.

De arra is vigyázni kell, hogy ne nézzünk túlságosan előre, mert akkor könnyen eleshetünk. Ez egy nagyon erős motiváció az egész csapat számára, de ettől még továbbra is csak a következő meccsre kell, szabad koncentrálnunk" - mondta a játékos.

A párharc győztese a svéd Häcken és a litván Zalgiris Vilnius csata vesztesével találkozik. Ott az első mérkőzést a svédek nyerték idegenben 3-1-re.

A csütörtökön 19 órakor kezdődő Ferencváros - Hamrun Spartans mérkőzést az Origo ezúttal is élőben tudósítja, valamint helyszíni összefoglalóval jis elentkezünk a mérkőzésről.

Mindent egy helyen az Eb-ről