Most tényleg átlépték a vörös vonalat az amerikaiak, a legrosszabbra kell készülni

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona, tüzel, akció, lő, lövés
DONETSK, UKRAINE - JUNE 28: A view of the 57th Motor Rifle Brigade as it fires artillery on the Bakhmut frontline as the Russia-Ukraine war continues in Donetsk Oblast, Chasiv Yar, Ukraine on June 28, 2023. Ercin Erturk / Anadolu Agency (Photo by Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Amerikai drónt észleltek a Fekete-tenger felett, az orosz hajók elleni támadással egyidőben, írta meg a Lenta.ru.
Vágólapra másolva!

A háború legveszélyesebb fejezetéről írnak a Lenta.ru orosz híroldalon, a jelek szerint

amerikai drónt észleltek nem messze az orosz partoktól.

Az Egyesült Államok légierejének stratégiai felderítő pilóta nélküli légi járművét észlelték a Fekete-tenger felett, miközben az ukránok a közelmúltban megtámadták az orosz hajókat. Augusztus 18-án, pénteken a Lenta.ru a Flightradar repüléskövető portál adataiból szerzett tudomást erről.

A drón a Krím partjainál és a Krasznodar-félszigeten köröz: konkrétan mintegy 180 kilométerre közeledett egyenes vonalban Szevasztopoltól és 100 kilométerre Szocsitól.

A készülék már kilenc órája gyűjti a hírszerzési adatokat, adott pályán haladva 15-16 kilométeres magasságban 980 kilométeres átlagos óránkénti sebességgel.

Egyre gyakoribbá váltak az Oroszország után kémkedő NATO-országok repülőgépei és drónjai. Ezek a repülőgépek korábban megjelentek az ukrajnai konfliktusövezet közelében, valamint a kalinyingrádi régióban és az északorosz területeken.