Messi a fellegekben, máris megszerezte első trófeáját új csapatában - videó

fbl TOPSHOTS Horizontal
Teammates hold up Inter Miami's Argentine forward #10 Lionel Messi as they celebrate after winning the Leagues Cup final football match against Nashville SC at Geodis Park in Nashville, Tennessee, on August 19, 2023. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Philadelphia Union végzett a harmadik helyen a Ligák Kupája elnevezésű sorozatban, miután a bronzmérkőzésen, otthon 3-0-ra legyőzte a mexikói Monterrey csapatát.

A magyar válogatott Gazdag Dániel a 90. percig volt a pályán, a gólokat Jesus Bueno, Mikael Uhre és Alejandro Bedoya szerezte. Az első találat a 28. másodpercben esett, a jobb oldalról érkező passz után Gazdag négy méterről a bal kapufára lőtt, Bueno pedig a középre pattanó labdát közelről juttatta a kapuba.

A Philadelphia együttese az elődöntőben a többek között Lionel Messivel, Jordi Albával és Sergio Busquetscel felálló Inter Miamitól kapott ki 4-1-re a hét közepén. A floridai csapat a Nashville elleni döntőben 1-1-es eredmény után tizenegyesekkel nyert vendégként.

A világbajnok argentin támadó rendkívül önzetlenül átadta a csapatkapitányi karszalagot az amerikai válogatott DeAndre Yedlinnek, hogy ő emelhesse fel a trófeát,

ami után a csapattársak a magasba dobálták a hétszeres aranylabdást.

A Ligák Kupájában az észak-amerikai liga (MLS), valamint a mexikói liga csapatai szerepeltek, összesen 47 együttes indult.