Orbán Viktor: A sport békét teremt!

Atlétikai vb, Atlétikai Világbajnokság, World Athletics, Szabadtéri atlétikai világbajnokság, Nemzeti Atlétikai Központ, Budapest, 2023.08.26., ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. augusztus 26. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsoron és fogadáson a Magyar Zene Házában 2023. augusztus 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
A sport nem elválasztja, hanem összehozza a különböző nemzeteket – mondta Orbán Viktor legfrissebb Facebook-videójában.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök kiemelte: mélyen hisz abban, hogy a sport képes átívelni geopolitikai árkokat, és felül tud emelkedni gazdasági ellentéteken.

– közölte, majd hozzátette: Ezt a világbajnokságot a magyarok valójában a békének ajánlották föl, és arra kérem önöket, sportvezetőket, hogy az előttünk álló hetekben és hónapokban is tegyenek meg mindent, amire képesek a béke érdekében.

A miniszterelnök megköszönte "a rendezőknek és a szervezőknek a kiemelkedő és embert próbáló munkát".

A tudás és a tapasztalat, amit a szervezőink és a rendezőink most itt összegyűjtöttek, bizonyosan nem vész kárba, és ígérem, lesz még alkalom, hogy ezt újra elővegyék – zárult végül a videó.