A Windows 10 már kimaradhat a Wi-Fi 7-ből

tp-link archer be800 wifi 7 router
A 19 Gbps sebességre képes Archer BE800 lesz az egyik első Wi-Fi 7 szabványú router a piacon
Vágólapra másolva!
Pedig nem csak vadiúj számítógépekkel lennének élvezhetőek az előnyei.
Vágólapra másolva!

Lassan kezd feltűnővé válni a Windows 10 gyártók általi magára hagyása, a Wi-Fi 7 szabványú Intel hálózati vezérlőchipek már nem fogják támogatni az operációs rendszert, csak Windows 11, Linux, továbbá ChromeOS platformokra lesz hozzájuk illesztőprogram. Nem tisztázott, hogy a Microsoftnak van-e bármiféle köze a helyzethez, vagy pusztán az Intel nem kíván már foglalkozni a Windows 10-zel.

A 19 Gbps sebességre képes Archer BE800 lesz az egyik első Wi-Fi 7 szabványú router a piacon Forrás: TP-Link

A jelenlegi álláspont szerint a Wi-Fi 7 (802.11be) szabvány várhatóan 2024 első negyedévében véglegesedik majd, röviddel később pedig meg is kezdődhet a szélesebb körű terjedése, a gyártók évek óta foglalkoznak a kompatibilis hálózati vezérlőlapkák kifejlesztésével, azok fogyasztói termékekbe való beépítésével.

Az előd Wi-Fi 6 (802.11ax) szabványhoz képest a Wi-Fi 7 közel ötszörös pluszt felmutatva 46 Gbps-ra emeli az elméleti maximum adatátviteli sebességet, továbbá töredékére csökkentheti a wifi router és a hozzákapcsolt eszközök közti késleltetést, így egyszerre sokkal több a hálózatra csatlakoztatott eszköz esetében képes bosszankodástól mentes működést biztosítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!