Schäfer Andrásék csapatához igazolt az Európa-bajnok focista

Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Italy's Giorgio Chiellini and Leonardo Bonucci carry the trophy and celebrate with team-mates after winning the penalty shoot-out after the UEFA Euro 2020 Final at Wembley Stadium, London. Picture date: Sunday July 11, 2021. (Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Union Berlin bejelentette Leonardo Bonucci szerződtetését.

A 121-szeres olasz válogatott védő jövő nyárig szóló szerződést kötött a berlini klubbal, amely a magyar válogatott középpályását, Schäfer Andrást is foglalkoztatja.

Bonucci 2006 májusában az Internazionale színeiben debütált a Serie A-ban, de később a másodosztályú Bari játékosaként keltette fel a Juventus figyelmét, amely 2010 nyarán szerződtette őt. Végül egy egyéves milánói kitérőt leszámítva teljes karrierjét a Zebráknál töltötte. A klasszis futballista a torinóiak színeiben 502 mérkőzésen lépett pályára, nyolc bajnoki címet nyert a csapattal.

Az olasz válogatottban Marcello Lippi irányítása alatt 2010 márciusában mutatkozott be, legnagyobb sikerét a 2021-es Európa-bajnokságon ünnepelte, itt jó barátjával, Giorgio Chiellinivel fantasztikus párost alkottak a védelemben és hatalmas szerepük volt abban, hogy a gárda megnyerte a kontinensviadalt.

Az Union az előző idényben története legjobb eredményét elérve negyedik volt a Bundesligában, így a Bajnokok Ligája csoportkörében lesz érdekelt, ahol a Napolival, a Real Madriddal és a Bragával került azonos kvartettbe.