Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 4.fordulójában az Olympique Lyon hazai pályán 4-1-re kikapott a Paris Saint-Germaintől.

A Lyon borzalmasan kezdte a szezont. Laurent Blanc csapat két vereséggel és egy döntetlennel kezdett, igaz, eddig a PSG sem sziporkázott túl sokat a Ligue 1-ben. Luis Enrique csapata két döntetlennel kezdett, az előző fordulóban azonban 3-1-re legyőzte az előző szezonban második helyen végző Lenst, ráadásul a párizsi csapat a héten leigazolta a francia válogatott Randal Kolo Muanit, ezzel pedig a spanyol szakembernek bővültek a lehetőségei a támadósor összeállításakor.

A párizsiak remekül kezdték a meccset, és már harmadik percben tizenegyeshez jutott, miután Corentin Tolisso felrúgta az uruguayi Manuel Ugartét. A labda mögé Kylian Mbappé állt oda, és hanyagul a kapu közepébe nyesett.

Kylian Mbappe továbbra is ontja a gólokat Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A 21. percben aztán újabb gólt lőttek a párizsiak.

Ugarte labdaszerzés után Ousmane Dembeléhez került a labda a jobb szélre, a világbajnok támadó középre lőtt, a Lyon kapusa, Anthony Lopes viszont rossz helyre ütötte a labdát, az érkező Achraf Hakimi pedig közelről a kapuba kotorta a labdát.

A 38. percben eldöntötte a meccset a PSG. Egy cicázás végén Manuel Ugarte ugratta ki a leshatáron kilépő Marco Asensiót, a spanyol válogatott támadó pedig 12 méterről a jobb felsőbe lőtt.

Asensio a második gólját lőtte a szezonban Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Az első félidő hosszabbításában még villantak egyet a párizsiak. Egy labdaszerzés után Asensio ugratta ki a kilépő Mbappét, a világbajnok támadó pedig Lopes mellett higgadtan a jobb alsó sarokba gurította a ziccerét.

A második félidőben a párizsiak ugyanúgy domináltak, mint az első félidőben, de a gólok ezúttal elmaradtak. A Barcelonától igazolt Ousmane Dembélének volt több nagy helyzete, de a francia támadó csak egy keresztlécig tudott eljutni.

A 74. percben aztán szépíteni tudott a Lyon.

Egy kapu előtti kavarodás után Warren Zaire-Emery buktatta Nicolas Tagliaficót, videózás után pedig 11-est kapott a Lyon. A labda mögé Corentin Tolisso állt oda, és a kapu bal oldalába helyezett.

Laurent Blanc csapatának esélye sem volt a meccsen Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Az utolsó húsz percben a párizsiak többet birtokolták a labdát, több helyzetet is kidolgoztak, de nem tudtak újabb gólt lőni, így maradt a háromgólos különbség. A PSG ezzel feljött a tabella második helyére, és továbbra is veretlen a bajnokságban, míg a Lyon nyeretlenül az utolsó helyen áll a Ligue 1-ben.

Ligue 1, 4. forduló:
Olympique Lyon-Paris Saint-Germain 1-4 (0-4)
gólszerzők: Tolisso (74.- 11-esből), ill. Mbappé (4., 45+1. - az elsőt 11-esből), Hakimi (21.), Asensio (38.)