Vágólapra másolva!
A népszerű számítógépes játék, a Football Manager készítői azt tervezik, hogy visszahozzák a játékba az angol válogatott Mason Greenwoodot, akit az után radíroztak ki a rendszerből, hogy 2022 januárjában nemierőszak-botrányba keveredett.

A Manchester United támadóját 2022 januárjában tartóztatták le nemi erőszak és testi sértés gyanújával. Ezt követően a Manchester United bejelentette, hogy Greenwood további értesítésig nem léphet pályára és nem edzhet a klubnál, még akkor sem, ha szabadlábra helyezik.

Ezt követően az amerikai Nike sportruházati cég - amely Greenwood szponzora volt - közölte, hogy felfüggesztette kapcsolatát a Manchester United játékosával, majd az EA Sports frissített az adatbázisából is kikerült, így nem szerepelt a legnépszerűbb futballszimulációs videójáték, a FIFA22 offline játékmódjaiban.

Mason Greenwood másfél éve nem lépett pályára tétmeccsen Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Greenwood első tárgyalást 2023. november 27-re írták ki, azonban angol támadó fellélegezhetett, ugyanis a manchesteri rendőrség idén februárban bejelentette, hogy minden vádat ejtenek vele szemben.

A Manchester Unitednél azt tervezték, hogy Greenwoodot visszahívják az első csapathoz. Azonban a klub vezetői meggondolták magukat, ugyanis az erőszakkal vádolt játékos visszatérése miatt a klub dolgozói közül néhányan még a felmondást vagy a sztrájkot is fontolgatták.

Ez után az angol válogatott támadót azonban nem vették vissza a Manchester Unitedba, így végül a spanyol Getafe csapatához került kölcsönbe.

Greenwood Madridban építheti újra a pályafutását Forrás: NurPhoto via AFP/DAX Images/NurPhoto

A Football Managert gyártó Sports Interactive cég képviselői a The Athleticnek elmondták, hogy azokat a játékosokat vagy hivatalos személyeket, akik bármilyen okból határozatlan időre eltiltották a futballtól, az első adandó alkalommal eltávolítják a Football Managerből. Azonban amikor a felfüggesztéseket vagy a játékkorlátozásokat feloldják, a játékos vagy a hivatalos játékos visszakerül a játékba a következő ütemezett frissítéskor.

A Football Manager 24 hivatalos megjelenési dátumát még nem erősítették meg, de az FM23 2022 novemberében jelent meg.