Elképesztő összeget fizettek Elvis Presley egyik pisztolyáért

Elvis Presley Diana hercegnő életben van? Íme, a legdurvább teóriák sztárok
Vágólapra másolva!
Egészen pontosan 199 750 dollárért (kb. 72 000 000 forintért) talált gazdára Elvis Presley Smith & Wesson 53-as pisztolya a Rock Island aukciós vállalat (RIAC) Illinois-i árverésén. 
Vágólapra másolva!

A gravírozott revolver a RIAC sajtóközleménye szerint a fegyverrajongók és az Elvis-rajongók versengő licitjének köszönhetően jelentősen túlszárnyalta az aukció előtti 60 000 és 90 000 dollár közötti becsült leütési értéket.

"A gyűjtemények piaca több műfajban is példátlan növekedést mutat" - írta közleményében Kevin Hogan, a RIAC elnöke.

"Amikor két népszerű műfajt, az Elvis-emléktárgyakat és a gyűjtői lőfegyvereket egyesítjük, az eredmény óriási izgalom és magas összegek az árveréseken" - tette hozzá.

A most értékesített modellt arany és ezüst betétek díszítik. A RIAC szerint jobban tükrözi a "Las Vegas-i csillogást", mint a sztár bármely más lőfegyvere. Russel Smith mestergravírozó Elvis pisztolyát domborműves virágos tekercsekkel, ezüstbe ágyazott ötágú csillagokkal és a cső közelében aranybetűkkel felírt "1776–1976" évszámokkal díszítette. A pisztoly oldallapján egy, az amerikai lobogót magával repítő sas látható. A váz bal oldalába két csillag között álló polgárőrt véstek - a hátsó szíjon pedig a Liberty Bell található.

Elvis Presley-nek legalább annyira rajongója van halála után, mint életében volt Forrás: AFP

A RIAC információi szerint ezt a pisztoly Presley 1976. november 16-án kapta, mindössze 9 hónappal halála előtt.

Forrás: Fox