Döbbenetes részletek: a háborús helyeken észlelik a legtöbb ufót

TOPSHOTS Square UFO BLACK AND WHITE PICTURE SCREEN GRAB SPACE VIEW
Az USA védelmi minisztériuma által 2020 április 28-án készült képen egy azonosítatlan objektum látható
Vágólapra másolva!
A Pentagon egyik magasrangú tisztviselője szerint több az ufóészlelés a háborús gócpontokban, valamint a világháborúban atombombával sújtott városokban, mint más helyeken.
Vágólapra másolva!

Sean Kirkpatrick a Fox News csatornán elmondta, hogy hivatala május óta több mint 800 ufóészlelést vizsgál, de csak 2-5%-uk "valóban rendellenes".

A Védelmi Minisztérium szerint a japán városokban a nukleáris tevékenységhez és az aktív közel-keleti háborús övezetekhez kapcsolódóan koncentráltan sok ufóészlelés történt.

E helyek közé tartozik Hirosima és Nagaszaki, a második világháború végén atombombák által megtizedelt két város, valamint Fukusima prefektúra egy északi városa, ahol a 2011-es szökőár elpusztított egy atomerőművet.

Az USA védelmi minisztériuma által 2020 április 28-án készült képen egy azonosítatlan objektum látható Forrás: AFP/Handout

A Közel-Keleten az amerikai hadsereg 2022-ben egy megmagyarázhatatlan, nagy sebességgel repülő, fémes kinézetű gömböt dokumentált a régió felett. Egy hasonló, "Mosul Orb" néven ismert objektumot 2016-ban egy amerikai kémrepülőgép rögzített az iraki Moszul felett. Szinte semmit sem tudni egyik esetről sem.

A koncentrált ufóészlelések hőtérképét eredetileg egy áprilisi kongresszusi meghallgatás során tette közzé a Pentagon ufók vizsgálatára szakosodott részlege, az All-domain Anomaly Resolution Office (AARO).

Nincs magyarázat a közel-keleti ufókra vagy UAP-kre (unidentified anomalous phenomena, azaz azonosítatlan anomáliás jelenségek), ahogy hivatalosan nevezik őket, mondta az áprilisi meghallgatáson az iroda igazgatója, dr. Sean Kirkpatrick.

Lejátszott egy videoklipet a 2022-es incidensről, amely mindössze másodpercekig tartott, és azt mondta: "Gyakorlatilag lehetetlen lesz teljesen azonosítani, csak a videó alapján".

Májusban Kirkpatrick egy NASA-bemutató során elmondta, hogy az AARO több mint 800 bejelentett UAP esetet vizsgál, de az eseteknek csak 2-5%-a "valóban rendellenes".

A térkép szerint az Egyesült Államokban a bejelentett észlelések a nyugati part mentén, San Franciscóban és Los Angelesben, valamint a déli, keleti parti városokban, például Miamiban koncentrálódnak.

A leggyakoribb ufóészlelések helyszínei Forrás: Julia Bonavita/Fox News Digital, az AARO adatai alapján

Kirkpatrick az áprilisi meghallgatáson azt mondta, hogy az USA-ban a magasság és a földrajzi elhelyezkedés tekintetében "gyűjtési torzítás" van, mert "ott van az összes érzékelőnk. Ott vannak a gyakorlóterepek. Ott vannak a műveleti tartományaink. És ott van az összes platformunk".

Az áprilisi kongresszusi meghallgatáson és a májusi NASA-meghallgatáson tartott előadása az Egyesült Államokra összpontosított, így nem fejtette ki elméletét arról, hogy a japán városokban vagy a közel-keleti régióban miért volt magas a bejelentett ufóészlelések száma.

2021-ben a "Nemzetközi Ufólaboratórium" (International UFO Lab) néven ismert nyomozók hat képet és videót tettek közzé, amelyekről úgy vélik, hogy valódi ufók - írja a The Japan News.

Illusztráció Forrás: Science Photo Library via AFP/WLADIMIR BULGAR/NASA/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Wladimir Bulgar/Nasa/Science Pho

Állítólag közel 500 jelentést vizsgáltak meg, amelyekről kiderült, hogy olyan hétköznapi észlelések, mint drónok, madarak, repülőgépek és fényvisszaverődések - számolt be a The Japan News.

- mondta Takeharu Mikami, a Nemzetközi Ufólaboratórium vezetője és a Mu című havi okkult magazin főszerkesztője a The Japan News szerint.

Miközben az amerikai törvényhozók megpróbálnak bizonyítani vagy cáfolni egy állítólagos, évtizedek óta tartó ufóösszeesküvést, a japán hadsereg állítólag utasítást kapott, hogy készítsen fényképeket és rögzítsen megmagyarázhatatlan tárgyakat az égen - számolt be a kiadvány 2020-ban.

A Közel-Keletről jelentett ufóészlelések koncentrációja félelmetes problémát jelent, különösen az aktív háborús övezetekben, mivel a harcoló felek nem tudják, hogy kinek az eszközei - mondta Jeremy Corbell oknyomozó újságíró és dokumentumfilmes a Fox News Digitalnak egy korábbi interjúban. A téves azonosítás katasztrofális kimenetelhez vezethet.

Az UAP-jelentések száma az elmúlt néhány évben megnőtt, ahogy az UAP-kkel kapcsolatos stigma lassan lekopik, és a Kongresszus fokozza erőfeszítéseit az égen lévő megmagyarázhatatlan objektumokhoz kapcsolódó potenciális biztonsági kockázatok kezelésére.

Az AARO nemrég indította el weboldalát azzal a céllal, hogy növelje az átláthatóságot és több adatot gyűjtsön azáltal, hogy biztonságos csatornákat biztosít a jelenlegi és volt katonai és kormányzati vállalkozók számára az észlelések bejelentésére.

Patrick Ryder dandártábornok, a Pentagon szóvivője egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy az új weboldalon a nyilvánosság számára információkat, köztük a megoldott UAP-ügyekkel kapcsolatos videókat és fényképeket is elérhetővé teszik, amint azok titkosítása feloldásra kerül, és jóváhagyják a nyilvánosság számára.

A tábornok szerint a rendelkezésre álló egyéb információk között szerepelnek jelentések, trendek és egy gyakran ismételt kérdések rész, valamint a hivatalos jelentésekre, jegyzőkönyvekre, sajtóközleményekre és egyéb forrásokra mutató linkek, amelyeket a nyilvánosság hasznosnak találhat.