Vágólapra másolva!
Horváth Krisztofer élete első válogatottságát ünnepelhette vasárnap, amikor Marco Rossi szövetségi kapitány becserélte őt a Csehország elleni felkészülési mérkőzésen.

A 21 éves középpályás a 72. percben, Callum Styles helyére állt be 1-1-es állásnál, amely a meccs végéig már nem is változott. A jelenleg az olasz Torinótól kölcsönben, Kecskeméten futballozó focistának nem volt zökkenőmentes a válogatottságig vezető útja.

A zalaegerszegi nevelésű

Horváth Krisztofer 13 évesen a zalaiak egyik legtehetségesebb játékosa volt, amikor kiderült, hogy nyirokmirigyrákkal küzd.

2015 elején emiatt négy hónapon keresztül folyamatosan orvosi kezelésekben részesült, de végül sikerült legyőznie a betegséget, és visszatért a pályára.

Horváth Krisztofer a csehek ellen debütált a válogatottban Fotó: Csudai Sándor - Origo

Olyannyira sikerült, hogy 2019-ben az olasz SPAL-hoz igazolt, majd 2020 őszén a Torino játékosa lett. Horváth Krisztofert az olasz klub többször is kölcsönadta: játszott Szegeden, Debrecenben, január óta pedig Kecskeméten. A tavaly bajnoki ezüstérmes klubnál pedig

olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy Marco Rossi behívta a keretbe, és vasárnap óta már felnőtt magyar válogatottnak is mondhatja magát.

Nyolc évvel azután, hogy gyermekként rákot diagnosztizáltak nála.