Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Montreal játékosa, Matko Miljevic kevés játéklehetőség híján egy amatőr bajnokságban próbált játszani, de ennek az lett a vége, hogy egy életre eltiltották.

Az argentin és horvát származású amerikai futballista két éve szerződött a Montrealhoz, de olyannyira nem sikerült beváltani a hozzá fűzött reményeket, hogy ebben az évben mindössze 124 percet játszott nyolc meccs alatt, de összességében is csupán 35 alkalommal szerepelt a kanadai csapatban. A kevés játéklehetőség miatt úgy gondolta, hogy egy barátja meghívására amatőr bajnokságban gyarapítja majd játékperceinek számát, ám a profi MLS-szerződése ezt nem teszi lehetővé.

A Dans Les Coulisses információi szerint a korábbi U20-as amerikai válogatott álnéven játszott az alacsonyabb ligában, ahol három meccsen hat gólt szerzett, emellett kiosztott két gólpasszt, és egyszer a meccs emberének is megválasztották.

A liga illetékesei azonban gyorsan rájöttek, hogy Miljevic profi játékos, és azt követelték, hogy az igazi nevén szerepeljen. A QCSL amatőr liga honlapján a Matko Milojevic néven regisztrált Miljevic már eltűnt az összeállításból, csapata pedig nem jutott be a rájátszásba.

Maxim Truman újságíró szerdán már arról számolt be, hogy Miljevic nézőként jelen volt amatőr csapata meccsén, ahol a 22 éves játékos heves vitába keveredett az ellenfél egyik játékosával, akit állítólag előbb leköpött majd arcon ütött. A meccset azonnal félbeszakította a játékvezető Miljevicet pedig határozatlan időre felfüggesztette az amatőr liga.

A Montreal közleményben jelezte, hogy nem tudtak a helyzetről, de minden szükséges lépést meg fognak tenni, hogy tisztázzák az ügyet.