Teljes összeomlás Zelenszkij körül

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, harc, Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij portré
In this handout picture taken by the Ukrainian Presidency Press Office and released early on March 16, 2022, Ukrainian President Volodymyr Zelensky delivers a video address in Kyiv. (Photo by Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Ukrainian presidential press service / handout" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Hétfőn hat ukrán védelmi miniszterhelyettest is elbocsátottak azt követően, hogy két héttel ezelőtt korrupciós botrány miatt menesztették Olekszij Reznyikov védelmi minisztert.
Vágólapra másolva!

A védelmi miniszterhelyetteseket - köztük Hanna Maljart, Vitalij Dejnehát és Denisz Sarapovot -, valamint a védelmi minisztérium államtitkárát, Kosztantyin Vascsenkót szintén elbocsátották - közölte Tarasz Melnyicsuk, a miniszterek tanácsának állandó képviselője a Telegram-fiókján.

A Breitbart közölte, a kormánypárti képviselő nem adott magyarázatot a kirúgásokra, de a kormány vizsgálja a hadseregben a felszerelések beszerzésével kapcsolatos korrupciós vádakat. Rusztem Umerov krími tatár törvényhozó, aki átvette a védelmi miniszteri tisztséget, nem adott ki nyilatkozatot.

Mint ismert, Reznyikovot a hónap elején távolították el a korrupciós botrányát követően. Habár a vádakat tagadta, de végül a tisztségéről lemondott.