Bemutatta fejlesztési terveit a miskolci Avalon International School

Vágólapra másolva!
Gimnáziumi oktatásnak helyet adó új campus bővítését tervezi az ötödik tanévét megkezdő, Cambridge-i rendszerre épülő Avalon International School (AIS) Miskolcon. Az új terveket ünnepélyes sajtótájékoztató keretében, ma mutatta be az iskola vezetősége az 5. tanév kezdetén - írja a 168.hu.
Vágólapra másolva!

Az AIS – Magyarországon egyedülállóan – az óvodától egészen az emelt szintű érettségiig készíti fel a diákokat a 21.század kihívásaira, a Cambridge International tananyaga és módszertana alapján, személyiségközpontú, minőségi nemzetközi oktatással.

Az intézmény az elmúlt évben a több mint 10.000 Cambridge nemzetközi iskola közül a kiemelt 300 közé került azzal, hogy Közép-Kelet-Európában egyedülállóan tanártovábbképző központtá is vált.

Az Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány által működtetett Avalon International School az első cambridge-i rendszerre épülő magániskola Miskolcon és térségében. A diákközpontú, családias iskola és óvoda minőségi oktatást biztosít azon diákok számára, akik már egészen pici kortól nemzetközi környezetben, cambridge-i színvonalon és projekt alapú oktatásban szeretnék tanulmányaikat folytatni.

2019-ben 40 tanulóval kezdte meg működését az intézmény. Ez a szám felmenő rendszerben az elmúlt években folyamatosan növekedett, így most szeptemberben már

három óvodai csoportban és öt iskolai osztályban összesen 112 diák tanul itt, tizenhat különböző nemzetiséget képviselve.

A legmagasabb színvonalú, 21. századnak megfelelő iskolai és óvodai oktatásról a nyolc különböző országból érkezett, 16 pedagógusból álló tantestület gondoskodik.

Az oktatás angol nyelven zajlik, de a magyar nyelvet és irodalmat is magas óraszámban, heti 4-5 órában tanulják a diákok, emellett harmadik nyelvet is választhatnak, akár a franciát vagy a spanyolt.

„2022 novemberében kaptuk meg az akkreditációt a Lower Secondary osztályok indítására, így a 2025/26-os tanévben az általános iskola elvégzése után már a cambridge-i rendszerű gimnáziumi oktatás első szakaszában is részt vehetnek diákjaink. Természetesen itt nem állunk meg, a további gimnáziumi szakaszok indítását (Upper Secondary és Advanced) is tervezzük.

"Ezzel a lépéssel egy hatalmas álmunk valósulna meg" – mondta el az intézmény terveit bemutató tájékoztatón Tóth Róbert az Avalon Nemzetközi Iskola Alapítvány kuratóriumi elnöke.

"A cambridge-i oktatási program és az ötödik tanévét megkezdő Avalon Nemzetközi Iskola által alkalmazott módszertan a gyerekeket valóban az életre készíti fel, hiszen a nemzetközi légkörben egy életre szóló kíváncsiságot és tanulásvágyat alakít ki a diákokban.

"Mindezt a tantárgyi oktatás mellett további 20 választható, iskola utáni sport, kultúra és zene területén meghirdetett klubfoglalkozás is segíti" – számolt be az eddigi sikerekről Oláh Tünde, intézményvezető.

A Cambridge-i rendszerhez tartozás valóban világszínvonalú oktatást jelent, és ezt az akkreditáló bizottság rendszeresen ellenőrzi is. „Legutóbbi látogatásunkkor nagy benyomást tett ránk az AIS épületének kialakítása, a világos, tágas, legmodernebb technikával felszerelt tantermei, a könyvtára, a kellemes zöld környezete, ami körülveszi az épületet. De mindenekelőtt az elkötelezett tanárok és a lelkes, tudásra nyitott, angolul már 6-8 éves korukban is anyanyelvi szinten beszélő gyerekek nyűgöztek le bennünket." – mondta el Martin Nuttall, a Cambridge Assessment International Education európai nemzetközi kapcsolatok vezetője, projektvezető.