Mindenkit gyűlölt az esztergomi merénylő

robbanás, robbantás, Esztergom, egy rendőr meghalt, több sérült, családi ház, fenyegető, felrobbantott egy ismeretlen tárgyat, esztergom, búbosbanka, 2023. 09. 20.
Vágólapra másolva!
Kifejezetten rossz tanuló volt, többször majdnem megbukott az iskolában az esztergomi merénylő, vagyis az a férfi, aki szándékosan becsalt a házába több kommandóst, rendőrt, és tűzoltót, majd a benzinnel fellocsolt házát magára robbantotta. A támadásban a Terrorelhárítás egy kommandósa, és a merénylő halt meg, és 11 ember sérült meg. Köztük többen súlyosan.
Vágólapra másolva!

Robbantással fenyegtőzött egy férfi Esztergomban, ezt rendőrök, tűzoltók, és a terrorelhárítás kommandósai mentek ki a házához múlt hét szerdán.

A férfi kocsiját a rengeteg tartozása miatt már korábban lefoglalták. Emiatt haragudott a rendőrökre, többször fenyegette őket és az ügyészeket is: azt képzelte, ők hagyták ellopni a kocsiját. Miután újra fenyegetőzni kezdett, a túsztárgyaló pszichológus 4 és fél órán keresztül tárgyalt vele. Végül a férfi csapdába csalta a rendőröket, felgyújtotta a lakást, és amikor a TEK-esek bementek, megnyitotta a gázpalackot.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi, ahogy azt a Bors megtudta, a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban érettségizett 1988-ban. Az egyik volt osztálytársa szerint a férfi korábban gyenge fizikumú és visszahúzódó volt.

„Természetesen olvastam a hírekben, hogy mi történt, de sose hittem volna, hogy Laciról van szó.

A gimnázium katonai kollégiumában együtt töltöttünk négy évet, ezért mindenki mindenkiről mindent tudott - mondta a férfi volt osztálytárs a lapnak.

A gyilkos a 34 éves, két gyermekes Kónya Gábor Lajost ölte meg, amikor egy flexszel belevágott a gázpalackba, amikor rendőrök behatoltak a házába.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Mint minden katonai kollégiumban, nálunk is nagy hangsúlyt fektettek a fegyelemre.

– mondta a férfi, aki a kollégiumban együtt lakott négy évig a merénylővel.

„Volt, hogy kis híján megbukott egy-két tantárgyból, aztán a következő évben közepes eredményt sikerült elérnie. Senki sem jósolt neki fényes jövőt" – teszi hozzá.

A merénylő a várakozásoknak megfelelően nem is vált sikeres emberré. Valamennyi vállalkozása becsődölt, pedig egy panzióval, egy játszóházzal és egy masszázsszalonnal is próbálkozott.

A Bors azt is megtudta, hogy a férfi a 10 évvel ezelőtti osztálytalálkozóján arról beszélt, hogy nem érzi jól magát a munkahelyén metróvezetőként, mert állandóan összeveszik a főnökeivel. Ki is rúgták. Megviselte az édesapja öngyilkossága és az anyja halála - írja a Bors.