Brutálisan megvert egy nőt egy férfi Nyíregyházán, mert a nő visszautasította

Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, Kecskemét, börtön, kecskeméti börtön, Mátyási utca, Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi, 2023 február
A Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet épülete Kecskeméten, 2023. február 15-én
Vágólapra másolva!
A Nyíregyházi Törvényszék tíz év börtöntüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, aki majdnem halálra verte a közeledését visszautasító nőt Nyíregyházán.
Vágólapra másolva!

Miután a vádlott közeledését a nő visszautasította, a férfi két évvel ezelőtt októberben nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után a sértett nyíregyházi lakásához ment, ahol az utcán megbújva várta, hogy hazaérjen.

Amikor a nő a lakása elé ért, a vádlott hátulról megtámadta és egy kapupánttal több alkalommal fejen ütötte, miközben azzal fenyegette, hogy megöli.

A sértett kiabálását egy közelben lakó észlelte, aki a nő segítségére sietett és földre teperte a vádlottat, megakadályozva így a további bántalmazást.

A közlemény szerint a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a vádlott cselekménye a nő halálát is okozhatta volna.

Élete csupán a véletlenen és a tanú hatékony közbelépésén múlt.

A férfit emberölés bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, míg az ügyész fenntartja a nyilatkozattételre a rendelkezésére álló három napos határidőt.

(A címlapi kép illusztráció!)