Vágólapra másolva!
A női kosárlabda Euroliga selejtezőjének visszavágóján a DVTK HUN-Therm csapata hazai pályán 73-72-re kikapott a London Lions ellen, de az első meccsen magabiztosan nyert, így bejutott a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébe.

A DVTK HUN-Therm női kosárlabdacsapata hazai közönség előtt, a DVTK Arénában fogadta az angol London Lions együttesét a visszavágón. Az első mérkőzést egy héttel ezelőtt a magyar csapat magabiztos játékkal nyerte meg 63-48-ra, így már csak egy lépésre volt attól, hogy kivívja az Euroliga-főtáblára kerülést.

Az első negyedben nem volt túl gördülékeny a diósgyőriek támadójátéka, a londoniak pedig az etap végén jól jöttek vissza az időkérésből, két hárompontost is elsüllyesztettek, és 19-15-re vezettek.

A második negyedet jobban kezdte a DVTK, egy pontra is feljött a magyar csapat. Az első meccsen összeszedett 15 pontos előny megnyugtatónak tűnt, és a játékrész közepén vezetni is sikerült, végül 33-29-es londoni vezetéssel ért véget a félidő.

A DVTK fokozatosan kapta el a ritmust a London Lions ellen Forrás: fiba.basketball

Megan Gustafson vezérletével jól játszott a London Lions, amely a harmadik negyed elején 7 pontos előnyre tett szert, de a DVTK mindig vissza tudott kapaszkodni, a magyar csapatból különösen Nina Aho volt elemében.

A diósgyőri együttes elkapta a ritmust, a vezetést is megszerezte, és egyre felszabadultabban játszott a saját közönsége előtt.

A harmadik játékrész végére gyakorlatilag el is dőlt minden lényegi kérdés, a magyar csapat 56-49-re vezetett, tehát összesítésben már 22 pont volt az előnye brit riválisával szemben.

Az utolsó etapot aztán megnyerte a londoni együttes, de a DVTK továbbjutása nem volt veszélyben. A diósgyőriek végül 73-72-re kikaptak, de így is magabiztosan jutottak be az Euroliga csoportkörébe.

Eredmény, visszavágó:
DVTK HUN-Therm - London Lions (brit) 72-73 (15-19, 14-14, 27-16, 16-24)
A magyar csapat legjobb dobói: Garbin 16, Charles 14, Lelik 12, Jovanovic 9, Aho 9
Továbbjutott: a DVTK, 135-121-es összesítéssel.