Súlyos pszichés problémáiról beszélt Tóth Vera

Tóth Vera
Vágólapra másolva!
Tóth Vera nagyon jól van jelenleg, nemrég ment férjhez, kiegyensúlyozott, boldog. Neki is voltak azonban nehezebb időszakai, ahogyan fogalmazott, volt, hogy ki kellett vonnia magát a forgalomból. Belátta, szakember segítségére van szüksége, terapeutárhoz fordult. 
Vágólapra másolva!

Tóth Vera 2011-ben pánikbetegség miatt szanatóriumba vonult, de ennél még sokkal több is kiderült a terapeutájával, Szy Katalinnal folytatott podcastból.

– kezdte az énekesnő, pszichológusa pedig megmagyarázta a nézőknek, mit is jelent ez egészen pontosan.

"A derealizálódott állapotban lévő ember kilép a valóságból, valamilyen függöny kerül az énje és a világ közé, vagy ahogy te mondtad, bukósisak van a fejeden. A deperszionalizáció az, amikor az ember saját magától idegenedik el. Ez olyan súlyos formát is ölthet, ha belenéz valaki a tükörbe és azt mondja, hogy ez nem én vagyok" – mondta a szakember.

"Nekem is volt ilyen és nagyon ijesztő! Amikor fáradt és stresszes vagyok, még elő szokott fordulni. Már csak pillanatokra, de akkor azt hiszem, hogy tizenhárom hónapig gyötört ez az állapot. Ebből sikerült neked engem kihozni" – tette hozzá Tóth Vera, aki ezzel az érzéssel már csak ritkán találkozik, de van más, ami megmaradt.

Ez azért van, mert művész vagyok és elszállna a lelkem, az agyam, a mindenem jó messzire, mint egy héliumos lufi, ezért le kell kötni. Ha elengedem magam, akkor az mentálisan megvisel, mert kapkodok. Kapkodni nem szeretek, mert az stresszt okoz, a stressz gyomorideget, amitől az egész napom felborul. Olyankor nem alszom, nem eszem, ezért ebben muszáj katonásnak lennem" – árulta el az újdonsült feleség, aki, mint mondta, már előző nap pontosan tudja, másnap milyen ruhát vesz fel, hol és mikor kell megjelennie.