Elismerték, hogy jogtalanul vették el Szoboszlaiék gólját a PL-rangadón

Horizontal
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai fights for the ball with Tottenham Hotspur's Senegalese midfielder #29 Pape Matar Sarr during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Liverpool at Tottenham Hotspur Stadium in London, on September 30, 2023. (Photo by HENRY NICHOLLS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Ritka esemény történt az angol Premier League-ben, ahol a szombati Tottenham-Liverpool rangadót követően a játékvezetők elismerték, hogy tévesen vették el a vendégek szabályos gólját.

Curtis Jones kiállítása miatt korán emberhátrányba került a Liverpool, ami nem zavarta meg Szoboszlai Dominikékat, akik a 34. percben Luis Díaz révén gólt is szereztek. Csakhogy a játékvezető les címén nem adta meg a gólt, a vendégek pedig hiába várták, hogy a VAR majd kijavítja a nyilvánvaló bíró tévedst, ez nem történt meg, és a Pool végül 2-1-es vereséget szenvedett.

Nem, ez nem volt les...

A találkozó után a PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) elismerte, hogy tévedés történt.

"A PGMOL elismeri, hogy a Tottenham Hotspur–Liverpool mérkőzés első félidejében jelentős emberi hiba történt. A Luis Díaz gólját a játékvezetők helyszíni csapata les miatt érvénytelenítette.

idézi a közleményt a Sky Sports. A testület azt is közölte, megvizsgálják a hibához vezető körülményeket, és felveszik a kapcsolatot a Liverpoollal is.

A Pool edzőjét, Jürgen Kloppot azonban nem sikerült megnyugtatni.

Senki sem vár el száz százalékban helyes ítéleteket, de azt gondoltuk, hogy a VAR megérkezése talán könnyebbé teszi a dolgokat" – mondta ingerülten a német edző.