Újabb országból támadták meg Izraelt

palesztin, izrael, konfliktus, rombolás, támadás, háború
EDITORS NOTE: Graphic content / A plume of smoke rises above buildings in Gaza City during an Israeli air strike, on October 8, 2023. The death toll surged to almost 1,000 since Palestinian militant group Hamas launched its massive surprise attack on Israel with a barrage of rockets and a massive ground assault, officials on both sides said on October 8. (Photo by MAHMUD HAMS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg jelentése szerint fegyveres behatolók léptek be az országba Libanonból - írta az Al Jazeera.
Vágólapra másolva!

Lövésekről és robbanásokról érkeznek jelentések a libanoni határról, miközben az izraeli hadsereg több gyanúsítottat is őrizetbe vett, akiket Izraelbe való beszivárgással vádolnak.

A Hezbollahhoz kötődő Al-Manar állomás riportere egy videót tett közzé, amit a dél-libanoni Dhayra falu közelében rögzítettek.

Egy, a dél-libanoni Hamamisban tartózkodó újságíró arról számol be, hogy a Hamásszal szövetséges Hezbollah terroristacsoport fokozza aktivitását a Gázai övezetben.

A Hezbollah lázítja az embereket Izrael ellen, és figyelmezteti Libanon kormányát, hogy ne avatkozzon be az amúgy is feszült helyzetbe.

Khodr egy Hezbollahhoz kötődő politikus nyilatkozatát idézte, amely szerint amit a Hamász elért az izraeliek ellen, az azt mutatja, hogy

- tette hozzá a Hezbollah meg nem nevezett tagjának nyilatkozata.

A címlapi kép illusztráció.