Veszélyben vannak a zsidók Nyugaton a migránsok miatt

London, 2023. október 9.
A palesztinok mellett tüntető emberek Izrael londoni nagykövetsége előtt 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 800 iz
London, 2023. október 9. A palesztinok mellett tüntető emberek Izrael londoni nagykövetsége előtt 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 800 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 500, a sebesülteké meghaladja a háromezret. Az izraeli hadsereg ellencsapásokat hajtott végre a libanoni határnál is. MTI/AP/PA/Jordan Pettitt
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban megdöbbentő videók kerültek nyilvánosságra Nyugat-Európából és az Egyesült Államokból, amelyeken az látható, hogy migránsok és szélsőbaloldali radikális tüntetők tömegei ünneplik az arab terroristák Izrael ellen indított támadását. Az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Spanyolország és Olaszország is megerősítette a zsidó közösségek rendőri védelmét a Hamász brutális terrortámadását követően. Miközben az Egyesült Államokban történelmi szinten van az antiszemita támadások száma, Londonban az izraeli nagykövetség épülete előtt szabadult el a pokol hétfő este. 
Vágólapra másolva!

Múlt szombaton terrortámadás érte Izraelt a kora reggeli órákban. A Gázai-övezet irányából a Hamász arab terrorszervezet több ezer rakétát lőtt ki Izrael irányába. Az eddigi adatok alapján több mint 900-an haltak meg a palesztin terrorakcióban. A rakétatámadások és bombázások most is tartanak. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök "háborúnak" nevezte az események.

A Hamász terrortámadása Európára is hatással van.

Európa-szerte attól tartanak a kormányok, hogy az antiszemita cselekmények száma növekedni fog a közeljövőben az izraeli események miatt.

Nyugat-Európában napok óta Hamász-párti felvonulásokat rendeznek, amelyeken többnyire bevándorlók ünneplik a Hamász akcióját.

A londoni Metropolitan Police már múlt szombaton közleményben jelentette be, hogy az izraeli konfliktus a következő napokban tüntetésekhez vezethet.

"Biztosítani fogjuk, hogy megfelelő rendfenntartási terv álljon rendelkezésre annak érdekében, hogy egyensúlyt teremtsünk a tiltakozáshoz való jog és a londoniak zavarása között" - írták.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter szombaton bejelentette, hogy felkérte a prefektusokat Franciaország-szerte, hogy fokozzák a zsidó közösség védelmét.

Erre azután került sor, hogy Elisabeth Borne francia miniszterelnök "az antiszemitizmus egy formájának" nevezte a francia szélsőbaloldali La France Insoumise nevezetű pártot, miután az "az [izraeli] gyarmatosítás végét" követelő sajtóközleményt tett közzé.

A berlini rendőrség közölte, hogy a Hamász terrortámadása után "fokozott védelmi intézkedéseket tettek a zsidó és izraeli intézményeknél". Hasonló intézkedéseket hoztak a hatóságok Spanyolországban és Olaszországban is.

Londonban elszabadult a pokol

Alig száradt meg a Hamász terroristáinak keze által legyilkoltak vére migránsok százai gyűltek össze a brit főváros Kensington negyedében, az izraeli nagykövetség közelében, hogy ünnepeljék a zsidók és mások ellen Izraelben elkövetett erőszakot.

A híradások szerint az összegyűltek az "Allah Akbar", "Izrael egy terrorista állam" és a népirtó hitvallást skandálták: "A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz"

A Daily Mailnek nyilatkozott az egyik tüntető, az 53 éves Mosibur Rahman Ullah megpróbálta igazolni a Hamász által elkövetett brutalitást, mondván: "A palesztinok diplomáciai eszközei egyszerűen nem működtek, ezért ezeket a lépéseket kellett megtenniük."

A rendőrség kénytelen volt szétválasztani a palesztinbarát tüntetőket az Izraelt támogató tüntetőktől.

A demonstráció előtt egyébként az izraeli nagykövetség épületénék bedeszkázták a tornácot és az utcára néző ablakokat.

Az atrocitások már vasárnap este megkezdődtek. Egy londoni kóser éttermet vandál módon megrongáltak egy nyilvánvalóan antiszemita támadásban.

Az észak-londoni Golders Green híres zsidó negyedében található "Pita" étterem üvegajtóját egy tűzoltó készülékkel törték be valamikor vasárnap este és hétfő reggel között.

A nyilvánvalóan antiszemita támadásra reagálva a Community Security Trust, a brit zsidó emberek védelmével foglalkozó jótékonysági szervezet szóvivője a Jewish Newsnak elmondta: "Ez egy szándékos kísérlet a zsidó közösség megfélemlítésére. Szégyenletes, és minden oldalnak határozottan el kell ítélnie. Elvárjuk, hogy a rendőrség teljes körűen kivizsgálja a történteket, mert nem engedhető meg, hogy ez így folytatódjon".

Az Evening Standard című brit lap beszámolója szerint egy észak-londoni Jewish Free School zsidó iskola engedélyezi, hogy a tanulók ne viseljék az iskola logójával ellátott egyenruhát, mivel a Hamász Izrael elleni támadása után az erőszakos cselekményektől való félelem miatt fokozza a biztonsági intézkedéseket. Ennek keretein belül egy biztonsági cég segít biztosítani a diákok biztonságos eljutását az iskolába és vissza.

Egy, a szülőknek eljuttatott e-mailben az intézmény azt írta, "a legfontosabb dolog az, hogy biztosítsuk a tanulók biztonságos közlekedését az otthon és az iskola között, és biztosítsuk, hogy ez az iskola úgy legyen berendezkedve, hogy a tanítási nap során gondoskodni tudjon gyermekeinkről."

Ausztráliában sem jobb a helyzet.

Hétfőn nagyjából 1000 ember palesztinokat támogató demonstrációt tartva végig vonult Sydney belvárosától az operaházig, amelyet az ausztrál kormány az izraeli zászló színeivel világított ki.

Az operánál történtekről egy egyelőre nem igazolt hitelességű videofelvételt osztott meg az Ausztrál Zsidó Szövetség, amelyen az látható, hogy egy kis csoport világítópatronokat gyújt meg, és azt kiabálják, hogy "gázosítsátok el a zsidókat!". A felvételt a Sky News is közzétette.

Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök kedden rettenetesnek minősítette az eseményeket.

"Mi toleráns multikulturális ország vagyunk. Megértem, hogy az embereket mélyen érintik a Közel-Keleten történtek, de itt, Ausztráliában a politikai diskurzusokat tisztelettel kell kezelnünk" - mondta a miniszterelnök.

A hatóságok vizsgálják a felvételt, hogy megállapítsák történt-e bűncselekmény - közölte az új-dél-wales-i rendőrség keddi sajtótájékoztatóján.

Az Egyesült Államokban nőtt az antiszemita támadások száma

Az Egyesült Államokban az antiszemita incidensek 2022-ben történelmi szintet értek el. A The Washington Post cikke szerint

tavaly 3697 alkalommal fordult elő, hogy valaki a zsidóellenes gyűlölet nevében vandalizmust, zaklatást vagy támadást követett el.