Megnyílik az első olyan üzlet, amelyet mesterséges intelligenciával működtetnek

Vásárlás, gyümölcs, szupermarket, illusztráció
young blonde woman picks chooses fruits vegetables on the counter in supermarket. Female housewife shopping in market standing near vegetable department store with a basket in hands. Examines apple
Vágólapra másolva!
A dublini repülőtér megnyitotta Írország első mesterséges intelligenciával (AI) működtetett üzletét, ahol nem kell hosszú ideig sorban állni a pénztárnál. A bolt kávétól kezdve a gabonapelyhen át a piperecikkekig szinte mindent árul. 
Vágólapra másolva!

Írország fővárosának repülőterén megnyílik az első olyan bolt, amit mesterséges intelligencia (AI) irányít. A vásárlóknak a belépéshez az üzlet bejáratánál be kell szkennelniük a fizetéshez használt kártyájukat. A vásárlás után az AI a súlyérzékelő és a kameratechnológia segítségével felméri, hogy az emberek mit vennének meg, majd annak összegével terheli a belépéskor megadott fizetési eszközüket.

A Dublin Town To Go elnevezésű üzlet teljesen készpénzmentes, valamint nincs benne személyzet és pénztáregép sem.

Vincent Harrison, a dublini repülőtér kereskedelmi és fejlesztési igazgatója, szerint az üzlet olyan új élményt nyújt majd az utasoknak, amit még nem tapasztaltak életük során. Hozzátette, hogy a bolt éjjel-nappal nyitva lesz, valamint nagy segítség lesz azok számára, akik nem beszélnek angolul.

Forrás: Irish Independent