Kovács Zoltán a képmutató David Pressmanról

diplomacy Horizontal
David Pressman, US Ambassador to Hungary, addresses a press conference at their embassy building in Budapest, Hungary on April 12, 2023. - Washington has imposed sanctions on a Russian-dominated bank in Budapest and several of its officials, Pressman said on April 12, 2023, in a move likely to further strain relations with Hungary. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Képmutatónak nevezte David Pressman amerikai nagykövetet Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár az X-en (régi nevén: Twitter), miután kiderült, hogy Pressman egy orosz oligarchának segített dollármilliókért, hogy lekerüljön az EU szankciós listájáról.
Vágólapra másolva!

Kovács Zoltán felsorolta azokat a képmutató politikusokat, akik nevetséges módon szidják Magyarországot, miközben maguk vállalhatatlanul cselekedtek. A képmutatók között megemlítette Kaja Kallas észt miniszterelnököt, akinek a férje a háború kitörése után is üzletelt az oroszokkal, most mégis Orbán Viktort támadja és a cseh elnököt, aki megfigyelési rendszer kidolgozását követelte az orosz állampolgárokkal szemben.

Végül ezt írta:

"És persze a személyes kedvencem: @USAmbHungary (az amerikai nagykövet, David Pressman - a szerk.), aki úgy tűnik, vizet prédikál és bort iszik (az eredeti angol szólás: "incapable of putting his money where his mouth is" szó szerint: "képtelen oda rakni a pénzét, ahol a szája van" - a szerk.), mivel a magyarországi kinevezése előtti két évet azzal töltötte, hogy dollármilliókat söpörjön be Mihail Prohorovtól, hogy lekerüljön az EU szankciós listájáról. Ó, az a képmutatás!"