Már fegyverrel támadnak az embercsempészek a déli határon - videó

Vágólapra másolva!
Afgán fegyveres embercsempészek is megjelentek a déli határnál - derült ki abból a videóból, amit a magyar kormány közösségi oldalára töltöttek fel. Már korábban kiderült, hogy a tálib kormány informális felügyelete alá kerülnek az Észak-Szerbiában működő afgán embercsempészbandák.
Vágólapra másolva!

Afgán fegyveres embercsempészek is megjelentek a déli határnál – hangzott el a kormány Facebook-oldalára feltöltött legújabb videójában.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tálib kormány informális felügyelete alá kerülnek az Észak-Szerbiában működő afgán embercsempészbandák. A belső villongásokat lezárják, a pénzügyi források küldésének ellenőrzését már át is vették, a helyi hatóságok korrumpálására pénzt biztosítanak, sőt a fegyverek beszerzését is állják. Alig két és fél évvel az afganisztáni hatalomátvétel után a tálibok már Európa kapuit ostromolják.

Egyre súlyosabb a helyzet a déli határon Forrás: Origo

A tálib hatalomátvétel a döntően afgán migránscsempészek felett történt meg. Az afgán kormánykörök pénzügyi és egyéb lehetőségeket látnak az embercsempészetben, és azt is felismerték, hogy az egymás ellen is agressziót alkalmazó bandák felett aránylag könnyen átvehetik az irányítást.

Üzenet érkezett tehát Afganisztánból, amely a belharcok megszüntetését, az egységes parancsuralmi működés bevezetését célozza.

Ennek érdekében „az anyaország" hajlandó átmeneti pénzügyi segítséget is nyújtani, az érkező források pedig egyaránt szolgálhatják a helyi hatóságok erre hajlandó tagjainak korrumpálását, illetve a további fegyverbeszerzést.