Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai pályán 40-22-re nyert a ciprusi Parnasszosz Sztrovolu ellen a férfi kézilabda Európa-kupa második fordulójának vasárnapi visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott tovább.

A szombati 19 gólos különbség hatására a visszavágó jobban hasonlított egy barátságos mérkőzésre, mint egy tétmeccsre. Az FTC ezúttal is szinte tetszés szerint lőtte góljait, a ciprusiak elsősorban beállóból voltak eredményesek. Az első negyedórát követően 12-5-re vezetett a magyar együttes, majd tíz perccel később alakult ki először tízgólos különbség a két együttes között. A hiányzók helyét rendkívül fiatal, utánpótláskorú játékosokkal töltötték fel a Ferencvárosnál, részben ennek tudható be, hogy hibák tarkították a játékot, a csapat ennek ellenére 21-9-es előnyben volt a szünetben.

Az első félidőben egy 5-1-es, egy 4-0-s és egy 5-0-s sorozata is volt a magyar csapatnak, amely hatékony védekezésének köszönhetően a második felvonás elején is produkált egy 5-0-s szakaszt. Ezt követően azonban annyit hibázott a Ferencváros, hogy a Parnasszosz egy 6-1-es szériával csökkentette hátrányát. Gyorsan kilábaltak a hullámvölgyből a fővárosiak, egy újabb ötös gólsorozattal már 36-20-ra vezettek, a hajrában lerohanások végén tovább növelték a különbséget, így végül összesítésben 37 góllal jutott tovább.

Bujdosó Bendegúz nyolc, Csörgő Kristóf hat góllal, Győri Kristóf öt, Balogh Ádám hat védéssel járult hozzá a sikerhez.

A párharc szombati, első mérkőzését - szintén az Elek Gyula Arénában - 44-25-re nyerte az FTC. A harmadik kör sorsolását kedden tartják.

Eredmény, 2. forduló, visszavágó:
Parnasszosz Sztrovolu (ciprusi) - FTC-Green Collect 22-40 (9-21)
lövések/gólok: 49/22, illetve 53/40
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 5/3
kiállítások: 8, illetve 2 perc
Továbbjutott: a Ferencváros kettős győzelemmel, 84-47-es összesítéssel.

A magyar csapat keretéből Pordán Bálint, Lékai Máté, Kovacsics Péter, Borbély Ádám, Balogh Zsolt és Nagy Bence is hiányzott.