Ekkora bukás sem volt még a parlamentben: még saját párttársai sem voltak kíváncsiak a momentumos képviselőre

BEDŐ Dávid; HOLLIK István
Tihany, 2023. augusztus 26. Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettes a Szép új világ - Milyen lesz a magyar jövő? című pódiumbeszélgetésen a Tranzit fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 26-án. MTI/Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
Példátlan jelenetnek lehettünk szemtanúi kedden az Országgyűlésben: Bedő Dávid momentumos képviselő napirend előtti felszólalására egyetlen párttársa sem volt kíváncsi. A teremben lévő képviselők csak nevettek Gyurcsány ifjúsági tagozatán. 
Vágólapra másolva!

Az a 180 fokos fordulat, amit a Jobbik tett, attól az Ön által hivatkozott Pongrácz András már nagyon régen elhatárolódott - így reagált Rétvári Bence Brenner Koloman (Jobbik) felszólalására. A Belügyminisztérium államtitkára felhívta a figyelmet arra is, hogy a Jobbik pont azokkal a posztkommunistákkal és liberálisokkal kötött szövetséget, akik ellen létrejött. Még a korábbi pártcímerükből, a kettős keresztből is hashteget csináltak, hogy ezzel is a posztkommunistákkal együtt tudjanak indulni - tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldal vezetője ugyanabban a villában él, amit Gyurcsányné nagyapja kapott az '56-os megtorlásokért cserébe.

Bedő Dávidra még saját párttársai sem voltak kíváncsiak Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Sajnálom, hogy egyetlen képviselőtársa sem hallgatta meg a felszólalását, mivel nem voltak a teremben - így reagált Dömötör Csaba Bedő Dávid (Momentum) felszólalására. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a mostani nehéz gazdasági helyzetet az elhibázott brüsszeli szankciók okozták. Beszélt arról is, hogy a baloldali pártok 3200 milliárd forintos adóemelést terveztek a benyújtott költségvetési módosító javaslataik alapján. Dömötör rámutatott arra is, hogy pont a momentumos Cseh Katalin beszélt arról, hogy Magyarországra továbbra se kapja meg az uniós forrásokat.

Az államtitkár elmondta, a Momentum és a teljes baloldal is méltatlanul és nevetségesen ünnepelt idén is.

Az Országgyűlésben eddig nem volt példa arra, hogy egy napirend előtti felszólalás során az érintett frakció egyetlen képviselője sincs jelen a teremben. Gyurcsány ifjúsági tagozata ismételten szánalmas megbukott.