Új funkciókkal futott be az iOS 17.1

apple iphone 12 pro okostelefon mobilozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Mobilneten keresztül is folytatható már AirDroppal megkezdett adatküldés.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé tette az első komolyabb frissítéseket a legújabb számítógépes és mobilos operációs rendszereihez az Apple. A legtöbbek számára érdekes iOS 17.1 fontosabb újdonságai, hogy a készülékek közti fájlküldésre használható AirDrop a helyi adatkapcsolat megszakadása esetén képes mobilneten keresztül folytatni az adatátvitelt, az iPhone 14/15 készülékek esetében pedig újabb opciók váltak elérhetővé a kijelző kikapcsolására a StandBy módban való használatkor.

Nem csak hibajavításokat hozott az iOS 17.1 Forrás: Malte Helmhold / Unsplash

A számos bugot és 18 sebezhetőséget is megszüntetett iOS 17.1 mellett a macOS Sonoma 14.1, a WatchOS 10.1, továbbá HomePod / tvOS 17.1 is megjelentek. A számítógépes rendszer szinte csak hibákat javít, bár a zenelejátszó appban végre kedvencnek jelölhetőek a dalok, albumok, lejátszási listák.

Végül a Watch Series 9 és Watch Ultra 2 okosórákon az új frissítés telepítése után gyorsművelet rendelhető a mutatóujj és a hüvelyujj szimultán kijelzőhöz való érintéséhez, az Apple TV esetén pedig egy HomePod hangszóróként való használatakor bekapcsolhatóvá vált a videós tartalmakban hallható párbeszédek érthetőbbé tétele.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!